TADEF'ten İSTAD'a ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TADEF'ten İSTAD'a ziyaret
Abone ol
Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu(TADEF) Genel başkanı Adalet Turan ve Başkanvekili Perviz Memmedzade, İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) Merkezini ziyaret ettiler. 

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Turan ve Memmetzade, İSTAD’ın kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

"GÜÇLÜ DERNEKLER, GÜÇLÜ FEDERASYONLAR DEMEKTİR”

Aynı amaç ve aynı kültürel değerlere hizmet eden bir yapılanmayı ziyaret etmekten çok mutlu olduğunu açıklayan TADEF Genel Başkanı Adalet Turan, “Kardeş derneğimiz ve amaç birliğimiz olan İSTAD’ın çalışmalarını ve başarılarını hep uzaktan takip ettik. Çalışmalarını takdir ettiğimiz İSTAD’ı yerinde ziyaret etmekten bugüne nasip oldu. Bizler TADEF yönetimi olarak İSTAD’la farklı yapılanma veya farklı yöntemlerle de olsa ama aynı amaç ve paralelde toplumumuza hizmet etmekteyiz. İSTAD kendini kanıtlamış güçlü bir dernek, güçlü bir yapılanmadır. Bu şunu gösteriyor, güçlü derneklerden güçlü federasyonlar çıkar. Federasyonların başarısı her ne kadar güçlü ve bilinci yönetimlerinden kaynaklı olsa da bir diğer gerçek ise başarılı derneklerdir. Başarılarınız ve başarılarımız daim olsun” dedi

"EN BÜYÜK BAŞARIMIZ KARDEŞLİĞİMİZ VE BİRLİĞİMİZ”

İSTAD Başkanı Sefer Karakoyunlu’da yaptığı kısa konuşmada ziyaretten dolayı Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu(TADEF) Genel başkanı Adalet Turan ve Başkan vekili Perviz Memmedzade’ye teşekkür etti. Karakoyunlu, İSTAD’ın kuruluşundan günümüze olan sürecini özetledikten ve yapılan önemli çalışmalardan kısaca söz ederken en önemli başarının öncelikle toplumumuzu temsil eden kişiler arasında tanışmayı, kaynaşmayı ve dolayısıyla kardeşliği pekiştirmesi olduğunun altını çizdi. Karakoyunlu, “Tabii ki misyonumuzun bize yüklediği sorumluluklar var ve konulara ve olaylara göre her alanda tepkimizi veya sevincimizi kitlelerle paylaşıyoruz. Ama bunları yaparken de önce kendi içimizdeki kardeşlik duygusu önemli. PKK sempatizanlığı hariç her görüşten arkadaşlarımızda hem yönetimde beraber oluyoruz hem de etkinliklerde.” dedi

MALININ, BİLGİNİN VE ZAMANININ ZEKATINI VERİYORSUN”

İstanbul Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkan vekili ve Dünya Iğdır Dernekleri Federasyonu basın sorumlusu Celal Karaali’de yaptığı konuşmada Adalet Turan’a üstlendiği sorumluluktan dolayı teşekkür etti. Karaali, “Öncelikle İSTAD’a gösterdiğiniz ilgi ve ziyaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Ve sizin iş insanı kimliğinizden de biliyorum çok yoğunsunuz. Ve bu yoğunluğunuza rağmen sorumluluk almışsınız olmayan zamanınızdan ayırarak TADEF’e başkan oldunuz. Ben bu sorumluluğunuzu malının, paranın, bilginin ve aynı zamanda zamanının zekatı olarak görüyorum.” dedi.

"ACI- TATLI OLAYLARIMIZI KİTAPLAŞTIRDIM”

Eğitimci ve yazar olan Metin Yıldırım ise, “şimdiye kadar 16 kitap yazdığını belirterek bu kitapların tamamının içeriği yöremizin gerçeklerine dayalı. Hepimizin amacı belli değerlerimize sahip çıkmak ve acı- tatlı olayları unutmamak. Bu temelde ben de öğretmenliğim süreci de dahil toplumsal olaylarımıza hep sahip çıktım. Yüreğinde örfünü- inancını ve kültürel değerlerini taşıyan her insan gibi ben de böylesi bir derneğin çatısı altında bu toplum adına ne gerekiyorsa yaptım yapmaya da devam ediyorum” dedi.

Sohbet, daha sonra ikram ve hatıra fotoğrafı çekimleriyle tamamlandı. 

KENT YAŞAM GAZETESI/ İSTANBUL


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bekin:İşgal altındaki adalarımız için harekete geçilmeliÖnceki Haber

Bekin:İşgal altındaki adalarımız için ha...

Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz bıraktıSonraki Haber

Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz b...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar