19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı, İstanbul'da trafik yoğunluğu arttı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
19 milyon öğrenci için ilk ders zili çaldı, İstanbul'da trafik yoğunluğu arttı!
Abone ol
Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen yeni eğitim dönemi için bugün okul yolunu tuttu. Okulların açılmasıyla birlikte İstanbul'daki trafik yoğunluğunda gözle görülür bir şekilde artış gözlemlendi.

İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1,2 milyon öğretmen, 2022-2023 eğitim öğretim yılına bugün başladı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıfa başlayan öğrenciler, 5-9 Eylül'de uyum eğitimi almıştı.

Bu yıl ortaokul ve liseye başlayacak öğrencilerin uyum eğitimi süreci 16 Eylül'e kadar sürecek.

KAYNAK KİTAPLAR SIRALARDA

Ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra hazırlanan kaynak kitaplar da sıralarda öğrencileri bekliyor. Yeni dönem hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynak da öğrencilere ulaştırıldı. İkinci sınıflar için 7, üçüncü ve dördüncü sınıflar için 12, beşinci sınıflar için 6, altı, yedi ve sekizinci sınıflar için 4, dokuzuncu sınıflar için 6, onuncu sınıflar için 5, on birinci sınıflar için 11, on ikinci sınıflar için ise 20 yardımcı kaynak hazırlandı. Bunların yanı sıra bakanlık, YKS’ye hazırlanan öğrenciler için zorluk derecelerine göre üç adımdan oluşan 8 TYT ve 9 AYT soru bankası hazırladı. Türk edebiyatı, temel düzey matematik, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, psikoloji, sosyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri için 58 ünite ve 11 karma testten oluşan tekrar testleri de öğrencilerin sınavlarına destek sağlaması için verilecek.

20 BİN YENİ ÖĞRETMEN KATILDI

Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında, 16 bin 361 kütüphane yapıldı ve kütüphanelerdeki kitap sayısı 80 milyona ulaştı. 2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-

3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

OKULLARIN İLK GÜNÜ TRAFİK YOĞUNLUĞU BAŞLADI

2022-2023 eğitim öğretim yılının ilk gününde İstanbul'da saat: 08.45 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 54 olarak ölçüldü.

İstanbul'un her iki yakasında da trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde de olabileceği belirtildi.

 

TOPLU ULAŞIM 14.00'E KADAR ÜCRETSİZ

İBB cuma günü açıkladığı önlemler kapsamında bugün toplu ulaşımın saat 14.00'e kadar ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

YOĞUNLUK YAŞANAN NOKTALAR

Trafik yoğunluğu Avrupa yakasında Şişli, Eyüpsultan, Gaziosmanpaşa, Avcılar ile Anadolu yakasında Üsküdar, Ümraniye ve Ataşehir'de yaşandı.

RENKLİ KARŞILAMA

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmen İnci Görgün, görevli olduğu kırsal mahalledeki Kesmekaya İlkokulu'nun dış cephesini ve sınıflarını boyadı. Geçen yıl açıklanan kura sonuçlarında ilçeye 20 kilometre uzaklıktaki Kesmekaya İlkokulu'na atanan sınıf öğretmeni Görgün, tatil dönüşü boyası kötü durumdaki okul binası için çalışma başlattı. Kolları sıvayan Görgün, aldığı boyalarla öğrencilerin de yardımıyla okuldaki sınıfları ve okulun dış cephesini boyayarak yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdi.

Görgün, "Okulumuzun duvarlarını çocuklarımın hayalleri gibi güzelleştirip renklendirmek istedim. Binamızı boyarken çok eğlendik, boyamaya sevgimizi, emeğimizi ve azmimizi kattık ve bunları yaparken de çocuklarla beraber eğlendik. İstedim ki çocuklarımız bu yıl daha güzel bir sınıfta daha güzel bir okulda eğitim alsın. Eminim ki çocuklarım geldiklerinde gördükleri renkler karşısında daha heyecanlı, mutlu ve umutlu olacaklar." dedi.

MEB HEDEFİNE YAKLAŞTI

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Güncel Eğitim Politikaları ve 20. Milli Eğitim Şurası Tavsiye Kararları Üçüncü Raporu'na göre, 20. Milli Eğitim Şurası'nda konulan hedeflere yaklaşıldığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1-3 Aralık 2021'de toplanan şurada temel eğitimde fırsat eşitliği, mesleki eğitimin iyileştirilmesi ve öğretmenlerin mesleki gelişimi temaları ele alınmış, büyük bir çoğunluğu oy birliğiyle kabul edilen 128 tavsiye kararı ortaya çıkmıştı.

Bakan Özer, üçüncü raporun ortaya koyduğu temel sonuçlara göre şunları söyledi:

"Bakanlık olarak attığımız adımlar ile ilişkilendirilen tavsiye kararı eylül ayında 68'e çıktı. Tutarlılığın en yüksek olduğu tema temel eğitimde fırsat eşitliği."

BARIŞ BÖLGESİNDE İLK ZİL ÇALDI

Suriye'de Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde yaklaşık 49 bin ilk, orta ve lise öğrencisi için ders zili çaldı. Tel Abyad Milli Eğitim Müdürü Mukri Hac İmam, Barış Pınarı Harekatı’ndan bu yana YPG/PKK’lı teröristlerce tahrip edilen 90 okulun restorasyon ve bakım çalışmalarının tamamlandığını belirterek "11 okulun da bakım çalışmalarının bitmesi bekleniyor." dedi. 4 sınıf öğrencisi Dua El Jaber, yaz tatili arasından sonra okuldaki arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, gelecekte doktor olmayı hayal ettiğini söyledi.

ARA TATİLLER NE ZAMAN?

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi kapsamında, 16 bin 361 kütüphane yapıldı ve kütüphanelerdeki kitap sayısı 80 milyona ulaştı.

Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı ilk ara tatili 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler için 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatili, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz bıraktıÖnceki Haber

Milli Siyaset Akademisi gönüller de iz b...

MİT terör örgütü PKK'nın sözde suikast timine Erbil'de darbeyi vurdu!Sonraki Haber

MİT terör örgütü PKK'nın sözde suikast t...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar