Muharrem İnce'den İYİ Parti ve CHP'ye sert sözler: Erken seçim diyorlar ama...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muharrem İnce'den İYİ Parti ve CHP'ye sert sözler: Erken seçim diyorlar ama...
Abone ol
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, erken seçim çağrısı yapan Millet İttifakı'ndaki İYİ Parti ve CHP'ye sert sözlerle yüklendi.

İnce, partisinin Yalova İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenledi. İnce, konuşmasında Türkiye’de erken seçim için herhangi bir ortam olmadığını söyledi.

SEÇİM SORUSU

İnce, erken seçim olup olmayacağı yönündeki soruya, “Seçime gitmenin iki tane yolu var anayasamızda. Birincisi 360 milletvekili. Şu anda 360 milletvekili yok, bunu isteyecek. İki, cumhurbaşkanı meclisi fesheder, ülkeyi seçime götürür. Yapar mı, yapmaz. Dolayısıyla konu bu kadar basit ama erken ya da geç. Şurada 1,5 yıl kadar zaman kaldı. Olacak yani” diye konuştu.



Türkiye’de herkesin demokrasiyi dillendirdiğini fakat bunda samimi olunmadığını ileri süren İnce, şöyle konuştu:

“Türkiye’ye demokrasi isteyebilmen için önce partinde demokrasi olması lazım. Milletvekilleri özgür olmadan parlamento özgür olmaz. Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyenler önce siyasi partiler kanununun değişmesini istemelidir. Önce özgür milletvekili olacak ki demokrasiye adım atalım. Buradan başlamamız lazım. Allah’a şükür bizim partimizde böyle bir problem yok. Bizde partinin genel başkanını üyeler seçiyor. Cumhurbaşkanı adayını da üyeler seçiyor. Bana, ‘Genel başkan olarak aday olacak mısın?’ diye soruyorlar, ‘Aday olmayı düşünüyorum, olacağım ama üyeler karar verecek. Belki bir başka arkadaşımız da aday olacak. Bugün için Muharrem İnce şanslı olabilir, yarın başka bir şey. Onun için siyasi partiler kanunu değişmeden Türkiye’ye demokrasi gelmez.”



'ERKEN SEÇİM DİYORLAR, ORTADA ADAY YOK

Erken seçim isteten muhalefet partilerinin ortada adayları olmamasını eleştiren İnce, “Muhalefette de şöyle bir sıkıntı görüyorum, ‘erken seçim’ diyorlar, ortada aday yok. Memleket Partisi’nin böyle bir sorunu yok. Üyelerin önüne sandığı koyacağız, sandıktan kim çıkarsa cumhurbaşkanı adayımız o olacak” diye konuştu.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tevfik Göksu: Ya rakamları bilmiyor ya da İstanbulluları aldatıyorÖnceki Haber

Tevfik Göksu: Ya rakamları bilmiyor ya d...

Erdoğan'dan 'torba teklif' uyarısı: Hazırlıksız adım atmayınSonraki Haber

Erdoğan'dan 'torba teklif' uyarısı: Hazı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar