Pençe Kılıç Hava Harekâtı dünya basınında: Türkiye hesabını soruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Pençe Kılıç Hava Harekâtı dünya basınında: Türkiye hesabını soruyor
Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyine teröristler tarafından Türkiye’ye saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere Pençe Kılıç Hava Harekâtı icra edildiğini açıkladı. MSB tarafından yapılan açıklamada "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadeleri kullanıldı. Birçok noktada terör örgütü PKK/PYD/YPG mevzilerinin bombalandığı operasyon kısa sürede dünya basınında yankı uyandırdı. İstiklal saldırısının intikamının alındığını ifade eden ajanslar, "Türkiye hesabını soruyor" sözlerine yer verdi. Pençe Kılıç Hava Harekatı'yla ile ilgili İsrail basını operasyon kapsamında vurulan noktaları açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere "Pençe-Kılıç Hava Harekatı" yapıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edilmiştir." denildi.

MSB tarafından yapılan açıklamada "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" ifadeleri kullanıldı.

Pençe Kılıç Harekatı sonrası terör örgütü yandaşları Avrupa'da sokağa döküldü

ACİL KODUYLA SERVİS ETTİLER

Terör hedefleri başarılı bir şekilde vurulurken hava harekatı dünyanın gündeminde büyük yankı uyandırdı.Uluslararası haber ajansları bu gelişmeyi 'acil' kodu ile servis ederken pek çok gazete operasyona geniş yer ayırdı.

  • İngiliz Independent gazetesi haberinde "Türkiye, 2016'dan bu yana Suriye'ye üç büyük sınır ötesi operasyon başlattı ve şimdiden kuzeydeki bazı bölgeleri kontrol ediyor" bilgisine yer verdi.

Associated Press (AP) haberi "Türkiye hava saldırıları başlattı" başlığı ile manşetine taşıdı. Haberde, söz konusu harekatın Taksim İstiklal saldırısından sonra yaşandığına dikkat çekildi.

 

'TÜRKİYE'DEN BOMBALI MİSİLLEME'

ABD merkezli Bloomberg, "Türkiye'den Suriye ve Irak'ta Kürt Milislere bombalı misilleme" başlıklı haberinde "Türk jetleri, Suriye'nin Kobani kentinde militan grupların sığınaklarını vurdu" denildi.

İngiliz The Guardian operasyonu "İstanbul'un bombalanmasının ardından Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki kasabaları bombaladı" başlığı ile okurlarına duyurdu. Haberde vurulan hedefler arasında Kobani'nin de olduğu bilgisinin altı çizildi.

 

Milli Savunma Bakanı Akar: Teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depolar büyük bir başarıyla tahrip edildi

'TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI HEDEFLERİ VURDU'

Al Jazeera, "İstanbul'da meydana gelen patlamanın ardından Türk savaş uçakları Suriye ve Irak'taki hedefleri vurdu" ifadelerini kullandı. Haberde hem Türkiye hem de ABD'nin PKK'yı terörist bir grup olarak gördüğü belirtilerek şu ifadeye yer verildi:

  • "Buna rağmen Suriye'de DEAŞ'a karşı mücadelede Washington'la ittifak kuran Suriyeli Kürt gruplarının statüsü konusunda aynı fikirde değiller."

ABD merkezli ABC News haberinde "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki birçok kasabaya hava saldırıları düzenledi" ifadesine yer verdi.

JERUSALEM POST: OPERASYON LEGAL ZEMİNDE

İsrail merkezli Jerusalem Post'un alıntıladığı Suriye ve Irak merkezli raporlara göre hava saldırıları kapsamında Ayn el-Arab, Tel Rıfat, Ayn Dakna, Sincar ve Kobani bölgeleri vuruldu. Haberde Savunma Bakanlığı'nın operasyonun legal zemine gerçekleştiğini belirttiği ve BM'nin 51. maddesi çerçevesinde gerçekleştirildiği açıklamanın da altı çizildi.

  • Yunan Skai ise operasyonu "Türkiye, İstanbul Patlamasına Misilleme Olarak Kürt Hedeflerini Bombaladı" dedi.

Yunan gazetesi Ta Nea ise gelişmeyi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sözlerine görerek, "İstanbul saldırısı için hesap zamanı geldi" sözleriyle duyurdu.

 

İsveç basını haberi, "Hesap günü geldi" yorumuyla duyurulan haberde "Türkiye hava saldırılarıyla intikam alıyor" ifadeleriyle manşetten gördü.

Rusya Suriye hava sahasını yıllar sonra ilk kez Türkiye'ye açtı

İntikamın adı kondu: Pençe Kılıç Hava Harekatı

Suriye ve Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor

Seyit Onbaşı ile yükleniyor: İşte TSK'nın Pençe Kılıç operasyonunda kullandığı mühimmatlar

Seyit Onbaşı ile yükleniyor: İşte TSK'nın Pençe Kılıç operasyonunda kullandığı mühimmatlar

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak'ın kuzeyine "Pençe Kılıç" hava harekatı başlattı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!" denildi. Öte yandan önceki harekatlarda olduğu gibi Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nda da milli mühimmat ve araçlar kullanılıyor. Türk mühendis ve işçilerinin emeği bu ürünler Mehmetçiğin gücüne güç katıyor. Hedefler çok hassas şekilde vuruluyor, teröristleri sığındıkları mağaralar bile kurtaramıyor.

Hain saldırıların hesabı soruluyor: SİHA'lar terör yuvalarını yerle bir etti

Hain saldırıların hesabı soruluyor: SİHA'lar terör yuvalarını yerle bir etti

Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı' yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı, terör hedeflerinin vurulduğu görüntüleri paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı, saat 01.12'de 'Hesap zamanı! Alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor!'
notuyla sosyal medya hesabı üzerinden Suriye ve Irak'ın kuzeyinde harekat başlatıldığını duyurdu.

Kaynak:Yenişafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Operasyonun adı belli oldu:'Pençe Kılıç Hava Harekatı'Önceki Haber

Operasyonun adı belli oldu:'Pençe Kılıç...

Gaziantep'e saldırı, Ölü ve yaralılar varSonraki Haber

Gaziantep'e saldırı, Ölü ve yaralılar va...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar