Peygamberimize hakaret eden Kutay'a karşı rekor başvuru! 1.680 imzayla suç duyurusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Peygamberimize hakaret eden Kutay'a karşı rekor başvuru! 1.680 imzayla suç duyurusu
Abone ol
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) hakaret ettiği gerekçesiyle tepki çeken YTÜ Öğretim Üyesi Uğur Kutay hakkında 1.680 vatandaşın imzasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Kutay'a tepkiler dinmiyor.

Senaryo yazımı dersinde, müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (s.a.v.) ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle her kesimin tepkisini toplayan akademisyen Uğur Kutay hakkında suç duyurusu yağıyor.

Peygamber sevdalısı bin 680 vatandaş, Kutay'ın cezalandırılması için yargıya başvurdu.  Müdafaa-i İslam Hareketi Derneği, Kutay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Rekor imzaya sahip suç duyurusunda Kutay'ın, TCK 125 ve 216'ıncı maddeleri gereği cezalandırılması istendi.

"KAMU BARIŞINI TEHLİKEYE SOKACAK SÖZLER"

Rekor imzaya sahip suç duyurusunda, "Şikayet konusu ifadeler, çirkin ve seviyesiz hakaretler, kullanmış olduğu alaycı üslup toplumumuzda inanç çatışması oluşturacak, farklı görüş ve inançtaki kişilerin birbirlerine karşı hislerinin değişmesine sebep olacak, husumetleri tetikleyecek, dini hoşgörüyü yok edecek, kamplaşma yaratacak, insanları karşı karşıya getirecek, tahrik edip çatışmaya sevk edecek ve kamu barışını tehlikeye sokacak özellikler taşımaktadır." denildi.

PEYGAMBERİMİZİ AŞAĞILAMAYA KALKTI

Dilekçede, "Şüpheli, bu hakaret içeren beyanı ile çoğunluğu Müslüman bir toplumu tahrik etmekte ve aşağılamaktadır. Toplumu ayrıştıran ve bölen bir yaklaşım sergileyen, insanların dini değerlerini, benimsedikleri dini görüşü ve lider olarak bildikleri Peygamber Hz. Muhammed (sav)'i kendince- aşağılama yolunu seçerek şüphelinin açıkça saldırgan ve aşağılama gayesi ile suç işlediği sabittir." sözleri yer aldı.

Şüpheli Kutay'ın hakaretamiz ifadelerinin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği vurgulandı.

ÜNİVERSİTELERİMİZDE İSTEMİYORUZ

Konuya ilişkin İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Müdafaa-i İslam Hareketi Derneği Başkanı Erdem Özveren, şu sözleri sarf etti:

"Üniversitede ders veren sözde bir akademisyen, dersinde Peygamber Efendimize karşı ağza alınmayacak sözler sarf etmiştir. Kendi ders konusunun da dışına çıkarak, bilgi sahibi olmadığı konulara giren ve lağım kokan fikrini, üniversite de okuyan genç ve berrak zihinleri kirletmek için kullanan bu sözde akademisyen, Peygamber Efendimize ettiği hakaretlerin yanında, buna karşı çıkan öğrenci kardeşlerimize de ağır ithamlarda bulunmuştur. Bütün bu hakaretleri, sözde ifade özgürlüğü adı altında savunmak ise cahilliktir. İnancımıza, manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz. Bu sözde akademisyen hakkında gereğinin yapılmasını temenni ediyor ve üniversitemizde inancımıza saygı duymayan akademisyenler istemiyoruz."

DİYANET DE HAREKETE GEÇTİ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam'a ve Hz. Peygamber'e yapılan hakarete karşı suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Başkan Erbaş, kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Bir öğretim üyesi alemlere rahmet Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)’e, bir gazeteci ise ümmetin en şereflileri Kur’an hafızlarına hakaret etmiş. Çok yazık. Keşke anlamaya çalışsaydılar, severlerdi. Yapılan hakaretler için Başkanlık olarak suç duyurusunda bulunuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

YTÜ ÖĞRENCİLERİ: UTANÇ DUYUYORUZ

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, yaptıkları açıklamada akademisyen Kutay'a caydırıcı ceza verilmesini talep etti.

Twitter'da "YTÜgündem" adresi üzerinden paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Öncelikle ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Üniversitemizin bir akademisyen skandalı ile gündeme gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü ve utanç duyduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay 5 Aralık 2022 tarihli dersinde dinimize, Peygamberimize ve değerlerimize ağır hakaretler etmiştir. Kutay’ın bu hakaretleri aslında bardağı taşıran son damladır zira mezun ve şikâyetçi öğrencilerin ifade ettiklerine göre Kutay, yıllardır derslerinde pervasızca İslâm’ı, Peygamberimizi ve Müslümanları aşağılamaktadır. Son yaşanan hadise ile birlikte sabırları taşan öğrencilerin şikâyet etmesi sonucu üniversite yönetimi ve kamuoyu bu skandaldan haberdar olmuştur. Burada vermeyi kendimize bir zûl olarak gördüğümüz ifadelerle Kutay sadece vicdanları yaralamamış aynı zamanda kendisine verilen müfredatın tamamen dışına çıkıp kendi ideolojik fikirlerinin propagandasını yaparak kamu görevini kötüye kullanmış bununla beraber dinimizi, Peygamberimizi ve Müslümanları hedef alarak TCK'nın 216/1 ve 216/3 maddelerince “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “dini değerleri aşağılama” suçlarını işlemiştir.

Akademisyenlerin dinî ve siyasî görüşleri olabilir ancak akademisyenler de herkes gibi  farklı dinî ve siyasî görüşlere, ülkenin ortak değerlerine saygı göstermelidir.

Nihai olarak, yetkili mercilerden beklentimizin Peygamber Efendimize hakaret eden ve Müslümanları aşağılayan Uğur Kutay’a en caydırıcı cezanın verilmesi olduğunu belirtirken sürecin yakından takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Saygılarımızla
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri"

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 18 Aralık'ta akademisyen Uğur Kutay’a “Halkın Bir Kesiminin Benimsediği Dini Değerleri Alenen Aşağılama” suçundan soruşturma başlatmıştı.

 

KAYNAK: HABER7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cevabı merak ediliyordu: Akşener'den İmamoğlu açıklamasıÖnceki Haber

Cevabı merak ediliyordu: Akşener'den İma...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Senegal halkının yanında olmayı sürdüreceğiz"Sonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Senegal halkının...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar