Prof. Dr. Doğan Aydal: 'D-8 ülkeleriyle ticaretimiz bilerek sistematik olarak düşürüldü'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Prof. Dr. Doğan Aydal: 'D-8 ülkeleriyle ticaretimiz bilerek sistematik olarak düşürüldü'
Abone ol
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Prof. Doğan Aydal, siyasi söylemlerinde İslami terminolojileri ısrarla kullanan AK Parti hükümetlerinin, 2011 yılından itibaren D-8 ülkeleri ile ticaret hacmini bazı ülkelere 'şirin' gözükmek için bilerek azalttığını öne sürdü.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan Aydal, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Görüş kurucu lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kuruluşunda öncülük ettiği, İslam dünyasının ve gelişmekte olan ülkelerin sömürülmesine karşı, yeni ve adil bir dünya hedefiyle kurulan D-8 teşkilatının oluşturan ülkelerle; ticaretin bilinçli olarak azaltıldığını ileri sürdü.

D-8 son dönemde sadece kağıt üzerinde kaldı

Aydal konu ile ilgili şunları söyledi:

"Türkiye, İran, Pakistan, Mısır, Nijerya, Bangladeş, Malezya ve Endonezya’dan oluşan D-8 ülkelerinin bir araya geldiği ilk toplantı 1996’da gerçekleşmiş, ilk genel kurulu da 54. Hükümet döneminde 15 Temmuz 1997 tarihinde yapılmıştı. Temel amacı, adı geçen sekiz ülke arasındaki ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerin gelişmesini sağlamaktı. Savaş yerine barış; çatışma yerine diyalog, sömürme yerine adil düzen, çifte standart yerine adalet, ayırımcılık yerine eşitlik, baskı yerine demokrasiyi hedefleyen bu kuruluş, maalesef son zamanlarda sadece kâğıt üzerinde duran bir kuruluş haline dönüşmüştür."

İslam ülkeleriyle ticaretimiz hangi ülkelere şirin gözükmek için düşürüldü?

'D-8 ülkeleriyle ticaretin azaltılmasının, hangi ülkelere şirin gözükmek için yapıldığını' soran Aydal, "Siyasi söylemlerinde İslami terminolojileri kullanmakta ısrar eden AK Parti hükümeti, her nedense 2011-2012’den sonra birçok D-8 üyesi ile olan ticaret hacmini sistematik olarak azaltmıştır. D-8 üyeleriyle olan ticaret hacmi 2012 yılında yaklaşık 33 milyar dolarken, bu ticaret hacmi 2020 yılında 14,5 milyar dolar seviyesine düşürülmüştür. Her ülkeye ait ithalat ve ihracat grafikleri incelendiğinde, özellikle 2011-2012’den sonra, bilinmez bir sebeple Hükümet tarafından ticaretin azaltılması yönünde karar verildiği ve bu ülkelerin hepsinde ticaretin düşüşe geçtiği görülmektedir. AK Parti bu düşüşlerin gerçek sebebini araştırmak ve kamuoyunu aydınlatmak mecburiyetindedir." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meteoroloji açık açık uyardı! Şiddetli kar ve yağmur geliyor, tüm Türkiye'yi vuracakÖnceki Haber

Meteoroloji açık açık uyardı! Şiddetli k...

Yeniden Refah Partisi 8 Mart Dünya Kadınlar gününde girişimci kadın esnafları ziyaret ettiSonraki Haber

Yeniden Refah Partisi 8 Mart Dünya Kadın...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar