Rusya'nın Ukrayna işgali 8. gününde: Rusya Ukrayna savaşına onları da kattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rusya'nın Ukrayna işgali 8. gününde: Rusya Ukrayna savaşına onları da kattı
Abone ol
Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal 8. gününe girdi. Başkent Kiev dahil birçok şehirde Rus saldırıları sürerken, Ukrayna ordusu ve halkı direnmeye devam ediyor. Bugün iki ülkenin heyetleri ikinci kez görüşecek. İşte yaşananlar...

Ukrayna ile Rusya arasında 2014 yılında başlayan gerginlik, bugün itibariyle işgale dönüşmüş durumda. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgelerini tanıma kararı almıştı. Modern Ukrayna'nın Rusya'nın desteğiyle kurulduğunu iddia eden Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass bölgesinin Rus toprakları olduğunu öne sürmüştü.

Putin'in talimatıyla başlatılan işgal, 8'inci gününe girdi. Kiev başta olmak üzere, ülkenin pek çok noktasındaki çatışma ve bombardımanlar yaşanıyor. Rus kuvvetleri sahada istediği hızda ilerleyemezken, Batı dünyasından Moskova'yı hedef alan yaptırımlar her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Şu ana kadar Rusya'nın işgal ettiği bölgeler

Şu ana kadar Rusya'nın işgal ettiği bölgeler

İŞTE RUS İŞGALİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

FIRAT'IN DOĞUSUNDAN UKRAYNA'YA GETİRİLDİLER

09.15 Haber7'nin sahadan aldığı bilgiye göre Rus ordusu; eski muhaliflerden ve terör örgütlerinden kaçanlardan oluşturduğu 400-500 kişilik unsuru, Fırat'ın doğusundan alarak Ukrayna'daki işgale götürdü. Rusya halihazırda, kendi askeri hariç, paramiliter güç Wagner ile Çeçen askerleri sahada kullanıyor.

07.01 Brent petrolün fiyatı 9 Eylül 2013'ten bu yana ilk kez varil başına 116 doları aştı.

EKONOMİK DARBE

06.32 Uluslararası Ceza Mahkemesi, "Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleriyle ilgili" soruşturma başlattı.

06.21 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's ve Fitch, Rusya'nın kredi notunu düşürdü. Moody's Rusya'nın kredi notunu "Baa3"ten "B3"e, Fitch Ratings ise, ülkenin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun "BBB"den "B"ye indirildi.

06.05 Dünya Bankası, Rusya ve Belarus'taki tüm projeleri durdurduğunu açıkladı.

İKİNCİ GÖRÜŞME BUGÜN

05.50 Rusya ile Ukrayna arasındaki ikinci tur müzakereleri, bugün Belarus sınırındaki Brest'te gerçekleşecek. Heyetlerin ateşkesi görüşeceği belirtildi.

03.53 Pentagon, Rusya'nın nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirdiği açıklaması üzerine yanlış anlaşılmaması için Minuteman III balistik füze tatbikatını ertelediklerini açıkladı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okullardaki etkinlik kısıtlaması kaldırıldıÖnceki Haber

Okullardaki etkinlik kısıtlaması kaldırı...

Enflasyon rakamları açıklandıSonraki Haber

Enflasyon rakamları açıklandı

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar