Sarıgül; Aktif siyasette ikimiz yol aldık

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarıgül; Aktif siyasette ikimiz yol aldık
Abone ol
TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül katıldığı bir televizyon programında; "Türkiye'de 2910 tane belediye başkanı vardı. O belediye başkanlığı yapan insanlardan iki insan Türkiye siyasetinde aktif oldu. Biri İstanbul Belediye Başkanlığı yapan Sayın Cumhurbaşkanı, bir tanesi de Şişli'de uzun yılar görev yapan arkadaşınız, kardeşiniz olarak biz devam ediyoruz" dedi.

Bir televizyon programına katılan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarılgül açıklamalarda bulundu.

Aktif siyasete iki insan devam ediyor

Sarıgül yaptığı açıklamada; "Türkiye'de 2910 tane belediye başkanı vardı. O belediye başkanlığı yapan insanlardan iki insan Türkiye siyasetinde aktif oldu. Biri İstanbul Belediye Başkanlığı yapan Sayın Cumhurbaşkanı, bir tanesi de Şişli'de uzun yılar görev yapan arkadaşınız, kardeşiniz olarak biz devam ediyoruz. Diğer o belediye başkanları nerde? Uzun yıllar belediye başkanlığı yapan arkadaşlar vardı. Onlar nerde?" diye sordu.

Asla etnik bir kökene, bölgeye ağırlık vermeyeceksiniz

Siyasette kalıcı olmak için arkanızda eserler bırakmanız lazım diyen Sarıgül; "Arkanızda eserleriniz varsa milletimiz sizin peşinizden gelir, bir de belediye başkanı olduğunuz süre içerisinde asla bir etnik kökene ağırlık vermeyeceksiniz, asla ve asla bir bölgeye ağırlık vermeyeceksiniz. Belediye başkanları bayraklarından, topraklarından, ulusal birliklerinden hiç bir zaman ayrılmayacaklar. Belediye başkanlarının görevi atalarının, dedelerinin, ecdatlarının ona bıraktığı o ay yıldızlı bayrağı en üste taşıması gerekir" dedi.

Mustafa Sarıgül sözlerinin devamında;

"Belediye başkanları kentlerini Almaya ile, Fransa ile, İngiltere ile de yarıştırmalı. Mesela İstanbul'un Paris ile yarıştırması lazım, İstanbul'un Londra ile yarışması lazım, İstanbul'un New York'u geçmesi lazım. Niye New York'u geçmesi lazım? New York'un tarihi yok. New York'ta bir tane tarihi bina bulamazsın. New York 200 yüzyıllık bir yer. Ama İstanbul Roma'ya, Bizans'a, Osmanlı'ya, Cumhuriyet'e ev sahipliği yapmış, her tarafı tarihi değerleri olan bir yer. İnanın ki gidin Paris'e bakın bir tane kanal var. O kanalda bulanık bir su akıyor. İstanbul Boğazı'nın o güzelliğini orada bulamazsınız ama sadece Paris'e 75 milyon turist geliyor, İstanbul'a gelen turist nerdeyse onun 3'te 1'iden daha az" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıÖnceki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Bahçeli: "Adayımız Erdoğan'dır"Sonraki Haber

Bahçeli: "Adayımız Erdoğan'dır"

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar