Son Dakika... Bakan Akar acı haberi duyurdu: 100 silah arkadaşımızı kaybettik!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son Dakika... Bakan Akar acı haberi duyurdu: 100 silah arkadaşımızı kaybettik!
Abone ol
Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanı Akar, "Şu ana kadar maalesef 100 silah arkadaşımızı kaybettik. 2 arkadaşımıza henüz ulaşılamadı, yoğun çalışmalar var" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde ilgili açıklamalarda bulundu.

TRT Haber yayınına katılan Bakan Akar, "Şu ana kadar maalesef 100 silah arkadaşımızı kaybettik. 2 arkadaşımıza henüz ulaşılamadı, yoğun çalışmalar var" ifadelerini kullandı.

Bakan Akar'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Tabii deprem olduğunda aynı zamanda birliklerimiz de personelimiz ve aileleri de depreme maruz kaldılar. Arkadaşlarımız ailelerini güvenli bir yere bıraktıktan sonra görevlerine döndüler. Biz şu ana kadar maalesef 100 silah ve mesai arkadaşımızı kaybettik. Ayrıca 2 arkadaşımıza daha henüz ulaşılamadı. Bunlarla ilgili yoğun çalışma içerisindeyiz. Ayrıca 66 yaralımız var. Onlara gerekli tıbbi müdahale yapılmaya devam ediliyor. Daha fazla yaralımız vardı taburcu edildiler.

"TSK SEFERBER OLDU" 

Burada anlamakta güçlük çektiğimiz bir mantık var. Biraz önce yine televizyonlarda yayınlandı. Örneğin Malatya'da Mehmetçiğin sokaklarda olduğu, enkazlara koştuğu, müdahale ettiği ve vatandaşla beraber olduğunu açıkça görüyoruz. Mehmetçik ilk andan itibaren depremzedeler ile beraber. 57 tim süratle deprem bölgesine gönderildi.

Arama kurtarma dışında Mehmetçik bölgeye 4 milyon 400 bin kumanya sevk etti. 46 mutfakla 14 fırını kurduk, deprem bölgesinde üretim yapıyor. Sıcak yemek olarak 160 bin yemeği günlük olarak çıkardık. 380 bin günlük ekmek üretiyoruz. Şu ana 1 milyon 400 bin sıcak yemek ürettik.

Ayrıca barınma ihtiyaçları da karşılanıyor. 60 bin çadırın kurulumunda Mehmetçik görev aldı. Askeri tesislerin tamamını depremzedelere açtık.

NATO'nun 2 bin 400 çadır sevki vardı. NATO önümüzdeki günlerde Antakya'ya çadır sevk edecek. Ayrıca TSK İnsani Yardım Tugayı bölgede önemli rol oyandı.

SURİYE'DEN GÖÇ DALGASI 

Yani buna da şimdi yapılacak şey cevap vermemek. Burada biz bu işin kaynağını öğrenmek için biz bizzat raporlarını aldık. Hudut Birlikleriyle konuştuk, Hudut karakollarıyla konuştuk, vatandaşlarla konuştuk. Depremden etkilenen Suriyeliler ülkelerine dönüyorlar.

Askerler görevde, gece gündüz sınır hattında. Ayrıca İHA'larla kontrol ettik, böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Sınır hattından geçilmesi söz konusu değil.

HAVA KORİDORU DESTEĞİ 

Burada bizim söylediğimiz TSK milletinin yanında manasının içerisinde bizim tüm unsurlarımıza haber verildi, ilk andan itibaren. Şu anda bizim tüm deprem bölgesini destekleyen 65 uçağımız 70 helikopterimiz var. İhtiyaç dahilinde incirliküssünü kullanıyoruz.

Şu ana kadar 5 bin 500'e yakın sorti yapıldı. Ve bu çok büyük bir rakam. Hava filomuz çok güçlü. İleriye doğru çadırlar ve ihtiyaç dahilindekiler taşındı. Batı'ya doğru da tahliyeler gerçekleştirildi.

TCG Bayraktar hastaneye çevrildi. Hastane gemimizde iki bebeğimiz doğdu. O da bize umut oldu.

 

KAYNAK: TRT HABER

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca 12. vefat yıldönümünde anılıyorÖnceki Haber

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca 12. vef...

Bakan Soylu'dan deprem üzerinden sığınmacıları hedef alan CHP'li Özcan'a cevap: Tahriki bırakınSonraki Haber

Bakan Soylu'dan deprem üzerinden sığınma...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar