Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sürpriz öneri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Son Dakika: Devlet Bahçeli'den Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için sürpriz öneri
Abone ol
Son dakika haberi... MHP Genel Başkanı Bahçeli, Millet İttifakı'nın anayasa değişikliği teklifini eleştirerek, "Şimdi soruyorum. Cumhur İttifakı milletin ittifakıysa 2 yetmez 3 olsun derse ne yapacaksınız?" diyerek sürpriz öneride bulundu.

SON DAKİKA HABERİ: MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Suriye'nin kuzeyine muhtemel kara operasyonuna ilişkin, "Tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacak. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Çocukları katleden canilere ihanetlerinin bedeli ödettirilecektir" açıklamasında bulundu ve "Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arab'ta terörist bırakılmamalıdır." diyerek üç bölgeyi işaret etti.

Devlet Bahçeli, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisine de sert tepki göstererek, "Biz bir dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. Şimdi soruyorum. Cumhur İttifakı milletin ittifakıysa iki yetmez üç olsun derse ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılı tamamen lider ülkeye doğru hızla götürsek." diyerek sürpriz bir öneride bulundu.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Tarih geriye doğru akıp giden, geleceğin çerçevesi belirleyen bir zaman tanımlamasıdır. Geçmiş, insanın geleceğiyle birlikte yaşamaktadır. Tarih, insan ile geçmiş arasında inşa edilmiş bir köprü görevi görmektedir.

Esasen bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar ise bugünün sonucu olacaktır. Tarih, hayata tutunamamış, sayısız toplumlar için onları acımasızca öğüten bir değirmenin tarifidir. Var oluşa anlam kazandıran dün, bugün ve yarın arasındaki muazzam terkibin farkına vararak müşterek bir şuur geliştiren bir kültürü bayrak yapan toplumlar ya da milletler tarihe yön vermeyi başarmışlardır.

Bu akışın içinde ceddini tanıyan, özünü bilen, öz değerlerinin aydınlığıyla uyanışa geçen, ne olup bittiğinin farkında olan toplumlar bilinç haline gelmişlerdir. Bize göre Türk milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır. Bu soylu milletin varlığına kast etmek hiç kimsenin yapabileceği bir şey değildir. 

Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse, gücünü ve güvenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır.

Başkaları günübirlik siyaset yapabilir, başkaları sadece çıkarlarının peşinden koşabilir, ancak biz öyle davranamayız.

Milleti Zillet'in boyunduruğuna almak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Herkesi kardeş bilerek, Cumhur İttifakı'nın muhteşem zaferine birlikte imza atacağız.

SURİYE'NİN KUZEYİNE HAREKAT MESAJI

Tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacak. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Çocukları katleden canilere ihanetlerinin bedeli ödettirilecektir.

Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arab'ta terörist bırakılmamalıdır.

Biz hedefleri büyük, hevesleri küçük bir hareket olarak kalamayız. Güney sınırlarımızın A'dan Z'ye emniyete alınması önümüzdeki temel gündemlerden birisidir. Karşımıza kim çıkarsa çıksın sonu terörist gibi olmalıdır. Güney sınırlarımızın emniyete alınması temel gündemimizdir.

Terörle mücadelemiz bekanın, güvenliğin, huzurun meşru gerekçesidir. Son günlerde maalesef terör örgütünün hain saldırılarında şehit düşen askerlerimiz yüreğimize ateş düşürmüştür. Münbiç, Tel-Rıfat mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır. Alayı silindir gibi ezilmelidir. Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir.

Bizim başarımız Cumhuriyetin başarısıdır. 

Yurt içinde ve sınır ötesinde, hiçbir terör örgütüne sessiz ve seyirci kalmadık, kalmayacağız. Bütün hainler hedefimizdir, alayı silindir gibi biçilmelidir.

HAYVANLARA EZİYET

Konya'da bir meczubun hayvanlara yönelik kürek ve sopayla saldırısı, insani ve manevi değerlerin ayaklar altına alınmasıdır. Hayvanlara sevgi beslemeyen birisinin insan sevgisine haiz olması beklenmemelidir. Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır.

6'LI MASANIN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİSİ

Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasından tadilat yapmak değildir. Zillet ittifakının dün açıkladığı parlamenter sistem ve anayasa çalışması ölü doğmuştur.

Zillet ittifakının akıl hocası HDP'dir, PKK'dır. Bunların yapacağı anayasa yıkım anayasasıdır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye doğru sarmak, devletin temellerine dinamit sermektir. Önerileri zehirlidir.

6'lı masayı bir araya getirsen bir Milliyetçi Hareket Partisi yapmaz!

Halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı'nı tek dönemle sınırlayıp, sembolik hale getirme önerisi cahilliğin ve milleti tanımayan kadirbilmezliğin bubi tuzağıdır. Artık uzlaşmak, yeni bir anayasa hazırlamak milli bir vecibedir. Buna dudak bükenler, sırt dönenler, yapay kriz çıkaranlar tarih ve millet huzurunda demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır.

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN 3 DÖNEM ÖNERİSİ

Biz bir dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. Şimdi soruyorum. Cumhur İttifakı Milletin İttifakıysa 2 yetmez 3 olsun derse ne yapacaksınız? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5'er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılı tamamen lider ülkeye doğru hızla götürsek. 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye’nin arayıp bulduğu şifadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Lider ülke Türkiye’nin süper güç i'la'yi kelimetullah Kızılelma ülküsünün önsözüdür, ön yüzüdür. Taşıyıcı kolonudur. Devlet ve millet dayanışmasının kırılmaz ve yıkılmaz kuvvetidir.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti'de takvim hazırlığı: Erdoğan müjdeleri sıralayacak!Önceki Haber

AK Parti'de takvim hazırlığı: Erdoğan mü...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuştuSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Otelciler...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar