TCDD’de korkunç zarar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TCDD’de korkunç zarar!
Abone ol
“Bir günde sadece İstanbul-Ankara hattında 6.1 milyon TL zarar ediyor.”

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Bilal Kaya "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yollarında planlama nasıl ve neye göre yapılıyor?" diye sorguladı.. TCDD, sadece 1 günde Ankara-İstanbul arasındaki seferinden 6.184.656 TL yanlış planlama yüzünden zarar etmektedir.


Bilal Kaya, "Sefer sayıları neye göre düzenliyor?  Yurtdışında başarı göstermiş demiryolları ile iletişim halindeler mi?" dedi.

Bilal Kaya konuya ilişkin ilginç bir araştırma ortaya koydu İşte Bilal Kaya'nın o tespitleri:

Ankara’dan İstanbul’a her gün ortalama 12 sefer yapılmaktadır. Trende business class ve first class olarak ayrı ayrı dizayn edilmiş vagonlar vardır.

Tren tek seferde toplam 419 yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.Taşıma koltuklarının 55‘i business class, 354 tanesi birinci sınıf, 2‘si özürlü, 8'i de kafeterya için dizayn edilmiştir. Ankara – İstanbul arası  seferbaşı yapılan gelir ise ortalama 85.898 TL‘ dir.

Neden özellikle  sadece 12 sefer olarak Ankaral ile İstanbul arası sefer yapılmaktadır. Bu durum neye göre dizayn edilmekte veya kimler tarafından onaylanmaktadır. Bu durumda  devletimizin  büyük zarar ettiği neden görülmemekte ve dikkate alınmamaktadır?

Bu uygulama ile  tek yönde yapılan bir sefer için 3.092.328 TL zarar demek.Bu sadece bir günde gidişte meydana gelen zarar.  Bu duruma dönüşü de katarsak 1 günde ki zarar  6.184.656 TL. Sonuç itibariyle bu bir günde sadece Ankara –İstanbul seferinden edilen zarar.

Bu sefer sayısını 48 olarak düşündüğümüzde ki çok rahat bu rakama çıkılır ve bu  düzenleme normal şartlara göre yapılırsa Ankara– İstanbul arası  48 sefer kapasitesine tekabül eder. Yani her yarım saat de bir sefer olsa, bu durumda hem iş istihdamı sağlanmış olur hem de bu büyük zarardan kurtulmuş olur TCDD…

Bu duruma örnek bir misal verirsek  Almanya’nın DB (Frankfurt – München) tek yön sadece aynı şekilde 69 sefer yapmaktadır. Almanya 2020 yılındaki istatistiklere göre toplamda 86 milyon yolcu taşımış.

Türkiye ise  2020 istatistiklerine göre ise 56,1 milyon yolcu taşıma rakamına ulaşmış… Ulaştırma ve Altyapı  bakanım Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU  ve TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran YAZICI‘ya buradan seslenmek istiyor ve diyorum ki  TCDD’nin bu taşımacılık işinde büyük bir yanlış yapılmakta ve yazımın giriş kısmında da belirttiğim gibi devletimiz büyük zarara uğratılmaktadır.

Umarım yapılacak gerekli düzenlemelerle bu yanlış uygulamadan bir an önce dönülür ve  yapılanmaya gidilerek bahsettiğim  sefer sayısına çıkılır, gerekli artış yapılır.


  • 1
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
FATİH ERBAKAN, 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ DOLAYISI İLE BİR AÇIKLAMA YAPTIÖnceki Haber

FATİH ERBAKAN, 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM...

Sefer Karakoyunlu:"Ermenistan ateşle oynuyor"Sonraki Haber

Sefer Karakoyunlu:"Ermenistan ateşle oyn...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar