Türk avukatlar harekete geçti: Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk avukatlar harekete geçti: Netanyahu ve İsrail ordusu için suç duyurusu!
Abone ol
Gazze'de insanlık suçu işleyen İsrail'e yönelik Türk avukatlar harekete geçti. Hatay Barosu, yasaklı kitle imha silahlarıyla soykırım yapan Netanyahu ve İsrail silahlı kuvvetleri için en ağır yaptırımlarla yargılanmasını talep etti.

Hatay Barosu, Gazze’de soykırım uygulayan Siyonist İsrail için suç duyurusunda bulundu. Sivillere yönelik uçaklardan bomba yağdırarak katliam yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve komutanları için Hatay Barosu Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne dava açtı.

Hatay Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Cihat Açıkalın, yapılan girişim ile ilgili sosyal medyada açıklamada bulunarak, “UCM nezdinde ve elbette ki hukuk gereğince insanlığa karşı işlenen suçların cezalandırılması amacıyla Hatay Barosu olarak başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Sürecin takipçisiyiz.” dedi.

Hatay Barosu’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

“Gazze saldırısı nedeniyle olayın failleri İsrail Devlet Başkanı Binyamin Netanyahu ve diğer failler hakkında soykırım İnsanlığa karşı suç, savaş suçları, adam öldürme, yaralama ve işkence suçlamasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığına soruşturma yapılarak cezalandırılmaları için yargılama yapılması ve ilgililer hakkında en ağır müeyyidelerin uygulanması talebiyle Baromuz tarafından suç duyurusunda bulunulmuştur.”

NETANYAHU VE İSRAİL ORDUSU İÇİN AĞIR YAPTIRIM TALEBİ

Hatay Barosu avukatları, suç duyurusunda İsrail’in onlarca insanlık suçu işlediğini kaydetti.

Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi, Cenevre Sözleşmesi ve Roma Statüsü'nü ihlal eden İsrail'in soykırım suçu işlediği, kitle imha silahları kullandığı, zehirli gazlarla saldırı düzenlediği, savunmasız insanların sığındığı hastane ve okulların bombalandığı belirtildi.

DAHA ÖNCE ÖZÜR DİLEMEK VE TAZMİNAT ÖDEMEK ZORUNDA BIRAKILMIŞTI

31 Mayıs 2010 yılında Gazze’deki İsrail ablukasını kırmak ve yardım götürmek amacıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine saldıran Siyonistler, 10 Türk vatandaşını şehit etti, 60 aktivisti ise yaraladı. Olayın ardından harekete geçen Türkiye, İsrail’e ve komutanlarına yönelik uluslararası mahkemelerde dava açarak yakalama kararı çıkardı. İsrail’in uluslararası camiada zor duruma düşmesine neden olan yargı kararlarının ardından Türkiye’den özür dilemek ve şehit olanların ailesine 20 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.


 

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatice Nermin Erbakan dualarla anılıyorÖnceki Haber

Hatice Nermin Erbakan dualarla anılıyor

İsrailli Bakan "katliam timi" kuruyorSonraki Haber

İsrailli Bakan "katliam timi" kuruyor

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar