Türk Yazılım şirketi Covid-19 u 1 saniyede tesbit edebiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Yazılım şirketi Covid-19 u 1 saniyede tesbit edebiliyor
Abone ol
Bir Saniye içinde COVID-19 Tespit ve Takip Sistemi hazır. Ülkemiz Milli Teknoloji Hamlesi atılımı ile milli ve yerli üretim çalışmalarının yanında, yerli yazılımları da geliştirmeye devam ediyor.

Türk Şirketinin Devrim niteliğindeki buluşu. 

Yüz tanıma ve güvenlik sistemlerinde tamamen yerli yazılım üreten bir firma , şimdide sadece ülkemizde değil tüm Dünyada etkisi devam eden Covid-19 virüsünü tanıma konusunda da yerli bir yazılım yaptı. 

Devrim niteliğinde buluşta Türk şirketinin imzası. 

Bu yazılımla devrim niteliğinde bir buluş yapan Türk şirketi, dünyada hiç bir firmanın başaramadığı programı yapmayı başardı.

Bu başarı ile kalmayan Türk şirketi 1 saniye de 14 hastalığı tespit edebilen hatta sonuç gösterebilecek bir program da yaptı. 

Sağlık Bakanlığı'ın yakından takip ettiği proje Dünyada tek olacak. 

İzmir’den Dünyayı kurtaracak  buluş 

Ulusal güvenlik alanında ve sağlık sektörü için görüntü işleme teknolojileri anlamında yazılım geliştiren ve İzmir de faaliyet gösteren bir firma, İçinden geçtiğimiz bu süreç içerisinde, geçtiğimiz yıllarda özellikle retina hastalıklarının tespiti ve meme kanserinin tespiti yönünde geliştirdiğini yazılımı bu sefer Covit-19 için geliştirmeyi başardı.

 Tüm Türkiye ye umut olacak buluş sağlık bakanlığınca onaylanırsa tüm dünyaya umut olacak.

Bir Saniye içinde COVID-19 Tespit ve Takip Sistemi hazır

Sağlık bakanlığı sunucularına 1 adet yazılım kurarak tüm hastanelerin aynı anda bu yazılımdan faydalanmaya başlayabilecek olması yazılımın ne kadar faideli olacağını ve en önemlisi de  dünyada tek olacağının kanıtı oldu. 

Hastanın çekilmiş akciğer filmini sisteme yükledikten 1 saniye içinde akciğer hastalık türlerinden 14 farklı hastalık tipinden hangisine ne kadar oranda eşleştiğini tesbit edecek olan yazılımın en önemli özelliği covit-19 da 1 saniye tesbit edebilmesi olacak. 

Bununlada kalmayan Türk Şirketi Bu ürettiği yazılımı aynı anda meme kanseri tespiti ve retina hastalıklarının tespiti için de kullanılabilecek.

 

Dünya Covid-19 ile mücadele ederken, özellikle tüm Dünya, hastalığın tesbiti konusunda sıkıntılar çekerken milli ve yerli üretim yapan firma konuyu araştırma ekiplerine yönlendirip dünyayı sarsacak bu buluşma imza attı. 

 

Bu projenin gelişmesi için Dünya çapında yüzü aşkın makale okuduklarını bildiren Erkan Karagöz yazılımı bütün araştırmalarımız ve bilgi toplamalarımız neticesinde geliştirdik dedi. 

Karagöz, Milli ve yerli yazılım konusuna önem veriyoruz, özellikle yüz tanıma sistemlerinde yabancı sunucular yerine yerli sunucular kullanıp bilgilerimizi sızıntı yapacak ihtimallerlerden koruyoruz, yeni yazılımımızı geliştirdik ama  dahada  geliştirmek istiyoruz, bunun daha fazla hasta bilgisine ihtiyaç duymaktayız.Sağlık Bakanlığı Bu konuda bize destek verdiği an  tüm Türkiye de aynı anda bu yazılımın kullanılması için işlemlerimiz hazır. 

Yerli ve milli imkanlarla yazdığımız bu yazılıma sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere sağlık bakanlığı ve bilişim teknolojileri Başkanlığının desteklerinizi bekliyoruz. 

İmkan verilir ise bir ay içerisinde tüm ülkede bütün hastahanelere bir saniyede tesbit edebilecek yazılımı kurmaya hazırız dedi

Gündeme bomba gibi düşen bu buluşla dünya tarihinde çağ açılacak projelerle ülkesine hizmet etmeye çalışan şirket bu ve benzeri projeleri üretmeye devam ediyor. 

Sağlık Bakanlığı nın desteği ve onayından sonra tüm dünyaya da servis edilebilecek proje yi Türk şirketinin milli ve yerli yazılımlarla başarması dünya kamuoyunda ses getirecek.

 

Kaynak Habergündemim.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müslüman düşmanı Macron'a görülmemiş tepki!Önceki Haber

Müslüman düşmanı Macron'a görülmemiş tep...

Bakan Albayrak: Ekonomideki büyüme rotasında ilerliyorSonraki Haber

Bakan Albayrak: Ekonomideki büyüme rotas...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar