Türkiye Tanıtma Platformundan YUVAM hesabına destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Tanıtma Platformundan YUVAM hesabına destek
Abone ol
Türkiye Tanıtma Platforu TUTAP Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB), yurtdışında yaşayan vatandaşların tasarruflarının Türkiye'de değerlendirilmesinin teşvik edilmesi için "Yurtdışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM)" hesaplarının açılmasına yurtdışındaki TUTAP temsilcilikleri ve TUTAP gönüllü Turizim elçileri ile destek verecek.

TUTAP Genel merkezini ziyaret eden Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Yapısal Ekonomik Araştırmalar Genel Müdür yardımcısı Selim Duman ve Müdür Ali Can Dağçelen TUTAP Genel merkezinde TUTAP Yönetim Kurlu Başkanı Fikret Yıldız ile görüştü.

Fikret Yıldız Yurtdışındaki TUTAP Temsilcilerimiz ve gönüllü Turizim elçilerimizle "Yurtdışında Yerleşik Vatandaşlar Mevduat ve Katılım Sistemi (YUVAM)" hesabına destek vereceklerini söyledi.

*Katılım bankaları da sisteme dahil olurken, uygulama katılım bankacılığı esasları çerçevesinde işleyecek*

*YUVAM hesabı nedir?*

YUVAM hesabı, yurt dışında yaşayan vatandaşların tasarruflarını Türkiye'de değerlendirmesini teşvik etmeyi amaçlayan bir sistemdir.

*YUVAM hesabı nasıl açılır?*

18 yaşını doldurmuş Tür vatandaşları, yurt dışında oturma ya da çalışma izinleri bulunduğu takdirde YUVAM hesabı açabilir. Ayrıca Türk vatandaşı olmamasına rağmen yurt dışında yerleşik ve Mavi Kartı bulunan kimseler de YUVAM hesabı açabilir.

Bu süreçte bu ülkelerdeki tasarruflar, o ülkedeki bir banka üzerinden Türkiye'ye transfer edilir ve Türkiye'de bir bankada YUVAM hesabı açılır. Ayrıca yurt dışından transfer edilen dolar, euro ve sterlin tasarruflarla açılan döviz mevduat veya katılma hesapları da YUVAM hesabına dönüştürülebilir.

YUVAM hesabında vade bitiminde oluşacak kur seviyesine göre, Anapara + Faiz / Kar Payı veya Anapara + Faiz / Kar Payı + İlave Getiri veya Anapara + Faiz / Kar Payı + Kur Farkı + İlave Getiri banka tarafından hesap sahibine ödenir.

Hesap sahipleri vade bitim tarihinde hem döviz getirinden daha fazla birikim yapmış olurken, hem de isterlerse vade sonunda yeniden döviz alınabilir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyorÖnceki Haber

İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor

Uzman çavuşa iftira atan doktora tepki büyüyor: Tahir Tarımer tutuklansınSonraki Haber

Uzman çavuşa iftira atan doktora tepki b...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar