Türkiye'den İsrail'e tepki: Saldırıları derhal durdurun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'den İsrail'e tepki: Saldırıları derhal durdurun
Abone ol
Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve sivilleri gözaltına almasını lanetliyoruz. İsrail'in saldırıları derhal durdurması gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin, dün geceden itibaren Harem-i Şerif'in kudsiyetini ve tarihi statükoyu ihlal ederek, Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini, Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini ve Filistinli sivillerin gözaltına alınmasını lanetledi.

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini ve Kıble Mescidi'ne sığınanlara müdahale etmesini lanetledi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Mübarek Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere yönelik bu saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez" denildi. 

"SALDIRILARI DERHAL DURDURUN"

Açıklamada ayrıca, saldırıları derhal durdurma çağrısı yapıldı:

"Başta Gazze olmak üzere şimdiden bölgeye sirayet eden tırmanmadan büyük endişe duyuyoruz.

İsrail hükümetinin, bölgede gerilimin daha da tırmanmasına yol açabilecek her türlü tahriki, eylemleri ve saldırıları derhal durdurması gerekmektedir."

MECLİS BAŞKANI: İSRAİL'İN YAPTIĞI VAHŞETİ LANETLİYORUM

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinlilere yönelik silahlı müdahalesini yönelik, "İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum" dedi. 

TBMM Başkanı Şentop, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'in masum Filistinli kardeşlerimize aralıksız devam eden zulmü, ramazanda, Müslümanların mukaddes vakitlerinde de devam ediyor. İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın maneviyatını ve kutsiyetini hiçe sayarak ibadet eden Filistinli kardeşlerimize yaptığı vahşeti lanetliyorum. İnsanlık dışı bu vahşeti kınamak ve Filistin halkının haklı davalarını desteklemek, onların yanında olmak hepimizin insani ve ahlaki görevidir" dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mescid-i Aksa, tüm Müslümanların kutsal mabedidir. İsrail güvenlik güçlerinin mübarek Ramazan ayında tüm Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez. Yapılan bu saygısızlığı ve Filistinlilere karşı uygulanan şiddeti kınıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

KAYNAK: HABER7

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan'dan İsrail'e sert çıkış; "Yaptıklarınız yanınıza kalmayacak!"Önceki Haber

Fatih Erbakan'dan İsrail'e sert çıkış; "...

Erbakan’dan İsrail’e sert ‘Mescid-i Aksa’ tepkisiSonraki Haber

Erbakan’dan İsrail’e sert ‘Mescid-i Aksa...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar