TUTAP 2021 Kültür Turizm ve Tanıtma Manifestosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUTAP 2021 Kültür Turizm ve Tanıtma Manifestosu
Abone ol
TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, TUTAP 2021 Kültür Turizm ve Tanıtma Manifestosu yayımladı.

Türkiye sahip olduğu Turizm çeşitliliği, tarihi, kültürel, yöresel ve doğal zenginlikleri ile marka değeri olan, Dünya’nın en önemli ülkelerindendir. Ulusal ve uluslararası alanda yürütülecek faaliyetler ve projeler neticesinde, sahip olduğumuz marka değerimize çok daha fazla pozitif katkılar sunabiliriz. Türkiye Tanıtma Platformu 13 yıldır üstlenmiş olduğu misyonun gereği olarak, Ticari ve siyasi bir yapılanma içerisinde olmadan, siyaset üstü ve gönüllülük esasına uygun, sosyal sorumluluk bilinci ile hareket etmektedir. Çeşitli Bakanlıklarımız, Kurum ve kuruluşlar ile yapılan protokoller ve iş birliktelikleri neticesinde, Ülkemizin vizyonuna uygun birçok başarılı çalışmalar yapılmış olup, devam eden projeler ile her geçen gün takdire şayan adımlar atmaktayız. 

 TUTAP’a gösterilen teveccüh, ilgi, güven, samimiyet bizlerin sorumluluğunu ve ülkemize olan sevdamızı, heyecanımızı daha da artırmaktadır. Bu bilinç ve duyarlılıkla, sahip olduğumuz liyakat, donanım ve birikimlerimiz ile daha etkili adımlar atmanın gayreti içerisinde olacağız. 13 Yılda hazırlamış olduğumuz 2. Manifestoda TUTAP olarak daha büyük hedeflerimizi ortaya koyacağımızı, uluslararası alanda Ülkemizin marka değerini artıracak faaliyetlerin yoğunlaşacağını, milyonlarca insanımızın donatılarak birer Kültür ve Turizm elçisi unvanı alacağını, vatandaşlarımızın Türkiye’mizin tanıtımında daha istekli ve duyarlı olmasının gerekliliğini vurgulayacağız. Ayrıca birçok tanınmış ismin halkımıza çağrılar yapacağı spot filmlerin hazırlanacağını, çok kapsamlı bir tanıtma seferberliğinin başlayacağını da kamuoyuna duyuracağız. 

 Dış tanıtım kadar iç tanıtımında ihmal edilmemesi gerekir. Bu çerçevede “önce ülkemizi tanıyalım, sonra Dünya ya tanıtalım” kampanyasını başlatıyoruz. Kendi insanlarımızı bilinçlendirecek, bilgilendirecek ve donatacak birçok faaliyetimiz ivedi olarak başlatılacaktır. Hedefimiz 2023 de 70, 2025 de 100 milyon turist.

Saygılarımla,

FİKRET YILDIZ

TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı

  

16 MADDELİK ACİL EYLEM MANİFESTOSU

 

1. TUTAP tarafından 7 yıldır devam eden, Cumhuriyet tarihimizin en büyük çalışmalarından olan Dünya Mirası Türkiye projesi kapsamında, yazılı ve görüntülü tüm materyaller ivedi olarak hazırlanacaktır.

2. Öncelikle sahip olduğumuz Kültürel, Tarihsel, yöresel, doğal ve sanatsal zenginliğimizin başta gençlerimiz ve çocuklarımız olmak üzere kendi insanlarımız tarafından bilinmesine yönelik çalışmalara hız verilecek, başta tüm üniversiteler olmak üzere, gençlerimize ve çocuklarımıza Dünya Mirası Türkiye kitapları dağıtılacaktır.

3. Farklı tanıtım materyalleri hazırlanarak Turistlerin en fazla ziyaret ettiği merkezlerde, havalimanlarında ücretsiz olarak dağıtılacaktır

4. Yurt içinde ve dışında, UNESCO Dünya Miras unsurlarının yer aldığı sergiler ivedi olarak açılacak ve bu alanlarda tanıtım materyalleri dağıtılacaktır. Ülkemizin tanıtımını yapacağımız bu sergilerde Dünya miras unsurlarımıza ait tanıtım filmleri de yayınlanacak, QR Kodlu kitap ve panolardan detaylı bilgilere ulaşılacak.

5. Uluslararası alanda, Ülkemizde yer alan ve UNESCO da tescilli tüm unsurlarımızın tanıtımlarının yapıldığı, materyallerin dağıtıldığı en önemli Turizm fuarlarına katılım gerçekleştirilecek. Ayrıca münhasıran katılacağımız fuarların yanında birçok fuara da Bakanlık standında yer alınarak katılım sağlanacaktır.

6. TÜRKSOY ile işbirliği yapılarak, üyesi olan Türk Cumhuriyetlerinde Türkiye’mizin tanıtımı yapılacak olup, kardeş ve dost ülkeler de Türkiye’yi tanıtan kalıcı sergiler açılacak.

7. Yunus Emre Enstitüsü ile işbirliği yapılarak yurt dışındaki tüm temsilciliklerinde tanıtım organizasyonları gerçekleştirilecek ve buralarda Türkiye tanıtım panelleri düzenlenecektir.

8. Türkiye’mizin tanıtımını üstlenen yurt dışındaki ajanslara, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza hazırlamış olduğumuz tanıtım materyallerini vererek daha etkili tanıtım yapmalarına katkı sağlanacaktır.

9. TUTAP Kurumsal internet portalının yanı sıra farklı dillerde Ülkemizi tanıtacak www.howturkey.com portalımız ile Ülkemizin tanıtımına destek olunacaktır.

10. “Önce Ülkemizi tanıyalım sonra Dünya ya tanıtalım” sloganı ile birçok alanda kampanyalar yürütülecek ve kamuoyunun ülke tanıtımına karşı bilinçli olması sağlanacak, duyarlılığı artırılacaktır.

11. İl Temsilciliklerimiz ile Bölge Koordinatörlerimizin girişimleri neticesinde yerel yönetimlerin daha etkili tanıtım faaliyetleri yapmaları ve TUTAP ile işbirliği yapmaları sağlanacaktır.

12. Turizm Fakültesi olan Üniversitelerimizde, Türkiye tanıtımı ve sahip olduğumuz mirasları konu alan konferanslar düzenlenecektir.

13. Yurt dışındaki Radyo ve TV’ler de Türkiye tanıtımı adına duyurular ve programlar yapılacaktır.

14. Dünya Starlarını Ülkemize getirerek, Dünya ya Ülkemiz adına pozitif mesajlar vermeleri adına çalışmalar gerçekleştirilecektir.

15. Her ilde bulunan İl Kültür Turizm Müdürlükleri ile işbirliği yapılacak ve karşılıklı olarak materyal paylaşımı ile kendi insanlarımız sürekli bilgilendirilecek.

16. Ülkemizde bulunan UNESCO Dünya Miras alanlarımızın tamamında yıl boyu düzenlenecek olan ve her yıl geleneksel olarak yapılacak UNESCO Dünya Mirası Foto Safarileriyle, ulusal ve uluslararası fotoğraf sanatçılarının en güncel miras fotoğrafları oluşturulup, Türkiye’mizin yurtiçi ve yurtdışı tanıtımları adına çeşitli materyaller hazırlanacak, kalıcı sergiler düzenlenecektir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taliban son sözü söyledi: Çekilme uzamayacakÖnceki Haber

Taliban son sözü söyledi: Çekilme uzamay...

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıSonraki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar