'Üçüncü ittifak' geliyor! Parti bildirgesinde resmen duyuruldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
'Üçüncü ittifak' geliyor! Parti bildirgesinde resmen duyuruldu!
Abone ol
HDP tarafından Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede üçüncü ittifak çalışmaları resmen açıklandı.

HDP tarafından, 29 Ocak'ta yapılan Parti Meclisi toplantısının sonuç bildirgesi yayımlandı. Açıklamada üçüncü ittifak vurgusu yapıldı.


HDP Parti Meclisi sonuç bildirgesinde, "HDP, iki seçeneğe karşı mücadele birliğini büyüterek üçüncü yolu güçlendirmeye ve Türkiye halklarına gerçek bir seçenek sunmaya yönelik çalışmalarını büyüterek sürdürmektedir." ifadesi kullanıldı.

'İTTİFAK ÇALIŞMALARI TARİHİ ÖNEMDEDİR'

Bildirgede, HDP'nin, siyasetin tüm alanlarında belirleyici olmaya ve yapılan hesapları bozmaya devam edeceği belirtilerek, "İlkeler ve değerler partisi olarak iktidar hesabı yapan tüm kesimlere demokratik, adil, özgürlükçü siyaseti her daim hatırlatıyor, iktidarcı anlayışların başarısız olacağını sokaktan sandığa kadar gösteriyoruz." ifadelerine yer verildi.

HDP'nin ittifak çalışmalarını artıracağı vurgulanan bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Türkiye halkları, iktidarı elde etmeye odaklanmış, milliyetçilik ve hamasette benzeşen iki seçeneğe mahkum değildir. Bugün, Türkiye halklarının tarihsel sorunları olan Kürt sorunu, demokratikleşme ve ekonomik adalet sorunlarına karşı farklı reçeteleri olmayan iki seçenekle karşı karşıyayız. HDP, bu iki seçeneğe karşı mücadele birliğini büyüterek üçüncü yolu güçlendirmeye ve Türkiye halklarına gerçek bir seçenek sunmaya yönelik çalışmalarını büyüterek sürdürmektedir. Mücadele birliğini sağlayarak üçüncü yolun genişletilmesinde ittifak çalışmaları tarihi önemdedir. Ezilenlerin bir araya gelmesi, genişlemesi ve güçlenmesi, Türkiye halkları ve gelecek kuşaklar için en önemli hamle olacaktır."

İLK TOPLANTI YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde HDP'nin çağrısı ile bir araya gelen EMEP, TKP, TİP, TÖP, SMF ve Halkevleri'nin temsilcileri, 3'üncü yol ittifakına ilişkin toplantı yapılmıştı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Verdiğimiz sözü tuttukÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Verdiğimiz sözü t...

Erdoğan'dan CHP'ye sert tepki: Demokrasimiz adına çok tehlikeli!Sonraki Haber

Erdoğan'dan CHP'ye sert tepki: Demokrasi...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar