Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den yeni açıklama: Ben buradayım, silahları bırakmayacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den yeni açıklama: Ben buradayım, silahları bırakmayacağız
Abone ol
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a yönelik askeri operasyon başlattıklarını açıklamasından sonra, Rusya birliklerinin Ukrayna’daki ilerleyişi üçüncü günde de tüm hızıyla sürüyor. Yaşanan gelişmeler sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile "Ben buradayım, silahları bırakmayacağız" mesajını verdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında Rus askeri birlikleri başkent Kiev'in sokaklarında gece boyunca Ukrayna güçleriyle çatıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in gecenin zor geçeceği ve Kiev'in kaybedilmemesi gerektiği uyarısı sonrasında, şehirde ağırlıklı olarak meskun mahallelerin olduğu bölgelerde sabaha kadar çatışma ve patlama sesleri duyuldu.

Mahalle aralarında Rus askerleri ile Ukrayna güçleri arasındaki çatışmalar esnasındaki silah sesleri ve patlama görüntüleri vatandaşlar tarafından çekilen videolarla sosyal medyada paylaşıldı.

Kiev'in batı girişindeki Zafer Caddesi'nden Rus birliklerinin şehre sokak çatışmalarıyla girmeye çalıştığı ifade edildi.

Ukrayna Kara Kuvvetleri basın servisi, yerel saat ile 04.08 itibarıyla Zafer Caddesi civarındaki askeri birliğe yapılan saldırının geri püskürtüldüğü ve durumun sakin olduğunu bildirdi.

ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği vatandaşlarını uyardı: En yakın sığınakları bulun

TREN İSTASYONU CİVARINDA SİLAH SESLERİ

Tren istasyonunun bulunduğu semtin yanı sıra şehrin doğusunda bulunan ve termik santralinin yer aldığı Troyeşçina semtinden de silah sesleri duyulduğu ifade edildi.

Sabahın erken saatlerine doğru Kiev'in merkezinde bulunan Bogdan Hmelnitski Caddesi'nden silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal girişiminde üçüncü gün: Dakika dakika bölgedeki son gelişmeler

ÇOK SAYIDA RUS ASKERİ PARAŞÜTLE İNDİ

Kiev bölgesinde bulunan Vasilkiv yerleşim yerinde yoğun silahlı çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Vasilkiv Belediye Başkanı Natalya Balasinoviç 1 1 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, çok sayıda Rus askerinin bölgeye paraşütle indiğini söyledi. Şehirde çatışmalar olduğunu ve Rus askerlerinin roket saldırıları gerçekleştirdiğini aktaran Balasinoviç, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri arasında ölenler olduğunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı, hava indirme birliklerinin Gostomel hava üssündeki unsurlarla birleştiğini, Kiev'in batısıyla bağlantısının kesildiğini bildirmişti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı da Ukrayna hava savunma sistemlerinin, Kiev şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan Vasilkiv bölgesinde Rus hava indirme birlikleri paraşütçü askerleri taşıyan İl-76 model uçağının vurulduğunu bildirmişti.

ABD'den Zelenskiy'i Kiev'den tahliye etme teklifi

BEN BURDAYIM SİLAHLARI BIRAKMAYACAĞIZ

Yaşanan gelişmeler sonrası Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile "Ben buradayım" mesajı verdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy Kiev sokaklarından halka seslendi: Sahte haberlere inanmayın ben buradayım

Ukrayna Devlet Başkanı Vladamir Zelenskiy, sosyal medya hesabından Kiev'de sokakta çekilen görüntüyle Ukraynalılara seslendi.

İnternette çok fazla yalan haber olduğunu ifade eden Zelenskiy, 'Ukrayna ordusundan silahları bırakıp tahliyesini istediğime dair çok fazla dezenformasyon var. Ben buradayım millet. Vazgeçmiyoruz. Ülkemizi koruyacağız. Silahlarımız gerçektir ve gerçek şudur ki burası bizim vatanımız. Vatanımızı, ülkemizi, çocuklarımızı koruyacağız. Yaşasın Ukrayna.' dedi.

Zelenski, videoda "Herkese günaydın. Sahte haberlere inanmayın. Ben buradayım. Silahlarımızı bırakmayacağız. Devletimize sahip çıkacağız. Silahlarımız gücümüzdür. Burası bizim toprağımız. Ülkemiz. Bizim çocuklarımız. Bütün bunları koruyacağız" ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Topol-M balistik füzesi Moskova yollarında görüntülendi

Rusya’nın Topol-M balistik füzesi Moskova yollarında görüntülendi

NATO'nun Rusya'ya karşı önlem açıklamalarının ardından Rusya'ya ait Topol-M balistik füzesi ülkenin başkenti Moskova'da sevkiyat halindeyken görüntülendi.

Ukraynalı komutandan Rus askerlerine gözdağı: Bayraktarları beğendiniz mi?

Ukraynalı komutandan Rus askerlerine gözdağı: Bayraktarları beğendiniz mi?

Ukrayna Silahlı Kuvvetler Komutanı'nın işgalci Rus askerlerine yönelik konuşması sosyal medyada gündem oldu. Rus askerlerine Türkiye'den aldıkları Bayraktar TB2'leri hatırlatan Ukraynalı komutan, 'Bayraktarları beğendiniz mi? Başınızın tepesinde uçuşan nedir. Sizinle savaşmak için şeyimiz var, en iyisi teslim olun. Şansınız varken kaçın' ifadelerini kullandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntü kısa sürede büyük beğeni topladı.

Rus polisi savaş karşıtı protestolara sert müdahalede etti

Rus polisi savaş karşıtı protestolara sert müdahalede etti

Rusya'da savaş karşıtı protestolara polisin sert müdahalesi devam ediyor. 2 bine yakın gözaltı yapıldı, halk buna rağmen geri adım atmıyor.

Kiev'de sirenler yeniden çalıyor

Kiev'de sirenler yeniden çalıyor

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Rusya'nın saldırılarına karşı halkı uyarmak için sirenler çalıyor. Binlerce kişi siren sesleri üzerine sığınaklara koştu.

Kaynak:Yenişafak

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
EN İYİLER BELİRLENDİÖnceki Haber

EN İYİLER BELİRLENDİ

ABD ve İngiltere dahil 27 ülkeden Ukrayna kararıSonraki Haber

ABD ve İngiltere dahil 27 ülkeden Ukrayn...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar