‘Yeniden Refah iktidarında önce ezilenler, önce mazlumlar anlayışı var’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
‘Yeniden Refah iktidarında önce ezilenler, önce mazlumlar anlayışı var’
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Sakarya’da düzenlenen kongre ve gençlik şöleninde coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

Erbakan, “Yeniden Refah iktidarında borç yok, zam yok, vergi artışı yok, israf yok, işsizlik yok, kemer sıkma yok, acı reçete yok… ‘İmtiyazlılara kaynak aktaracağım’ diye milletin suyunu sıkıp çıkarmak yok. Yeniden Refah iktidarında Milli Kaynak paketleri var, ‘Önce Millet, önce ezilenler, önce mazlumlar anlayışı var. Memura işçiye emekliye yüzde 100 maaş zammı var.” dedi.

Yeniden Refah Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan öğlen saatlerinde geldiği Sakarya’nın ünlü Çark Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptıktan sonra Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Sakarya İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi ve Gençlik Şöleni’nde coşkulu bir kalabalığa hitap etti.

“20 yıldan beri bu kadar geniş yetkileri sahip olan ama hiç sorumluluğu olmayan bir başka iktidarı bu ülkede görmedik.” diyen Erbakan, yeni açıklanan enflasyon rakamları üzerinden iktidarı eleştirdi.

85 milyon zam ve vergi artışı yağmurundan nefes alamaz halde

Zam ve vergi artışı yağmuru altında 85 milyon nefes alamaz hale geldiğini söyleyen Erbakan şöyle konuştu:

‘Bizi kıskanan Almanya’da enflasyon yüzde 7,5’a yükseldi’ diye Hükümet destek amaçlı bütün hanelere aylık 100 avro elektrik ve doğalgaz destek paketi açıklıyor. Bizi kıskanan Almanlar, 1 Haziran’dan itibaren akaryakıttan vergiyi kaldırıyor. Bizde ise enflasyon mayıs ayında yıllık yüzde 73,5 oldu. Hükümet bırakın desteği vatandaştan daha para istiyor. ‘Enflasyon bütün dünyada artıyor’ edebiyatı ve her gece yeni zamlar ve vergi artışları… Bu iktidar Amerikan Cargill şirketine gelince özel vergi muafiyeti çıkarıyor. İmtiyazlı holdinglere gelince bir kalemde sadece bir tane holdingin 9,5 milyar TL borcunu siliyor. Kendi bürokratına bir ayda 310 bin lira maaş verebiliyor ama vatandaşına zam ve vergi yağmurunu layık görüyor. Bu kadar zam ve üstüne döviz kurunun artışı muazzam bir enflasyona yol açıyor. Gıda ortalamasında dünya ortalamasının tam 3 katı üstünde bulunuyoruz. Dünyadaki 189 ülkenin gıda ortalaması enflasyonu yüzde 30 bizde yüzde 92. İktidar yetkilileri ‘Avrupa’da Amerika’da da enflasyon arttı’ diyor. Evet arttı ama Avrupa ve ABD’de yıllık enflasyon yüzde 7, yani onların yıllık enflasyonu bizim aylık enflasyonumuz kadar. TÜİK tarafından tıraşlanmış enflasyon rakamımız ile Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz. G-20 ülkeleri arasında birinciyiz ve 189 ülke arasında 6. Sıradayız. Fiilen savaşta olan Rusya’da yıllık enflasyon yüzde 17,5, Ukrayna’da ise yüzde 16,5 seviyesinde.”

Şeker fabrikalarını satarken aklınız neredeydi?

Dünyada tarımda kendi kendine yeten birkaç ülkeden biri olan Türkiye’nin yanlış tarım politikaları sonucu ithalata bağımlı hale getirildiğini ifade eden Erbakan, “20 yıllık iktidarın sonucu en temel tarım ürünlerini bile ithal etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Şimdi de bakanlığın açıkladığına göre 400 bin ton pancar şekeri ithal edilecek. Üstelik de gümrük vergileri sıfırlanmış. Hiçbir vergi alınmayacak, hiçbir maliyete katlanılmayacak. Yahu bu ithalatı yapmadan önce geçtiğimiz senelerde Türk Şeker fabrikalarının kamuya ait 25 Şeker fabrikasının 14 tanesini satarken aklınız neredeydi? 5 tane şeker fabrikasını 295 milyon dolara sattı şimdi bir senede 320 milyon dolarlık Şeker ithalatı yapacakları meydana çıkıyor. Kamunun Şeker fabrikalarının üretim kapasitesini yüzde 50’nin altına düşürdüler, 14 şeker fabrikasını sattılar. Pancar üreticisine kota koydular. Nişasta bazlı şekerin kotasını Cumhurbaşkanı kararıyla arttırdılar. Bütün bunların sonunda Türkiye şekerini dahi ithal edecek duruma düştü. Bu nasıl iktidar Allah aşkına? Kendi çiftçimizde kendi köylümüze borcunu ödeyemediği için traktörünü haczederken, Amerikan CArgill şirketine özel vergi muafiyeti çıkarıyorlar. Böyle milli bir iktidar olur mu?” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah iktidarında milletin suyunu sıkıp çıkarmak yok

Erbakan iktidara geldiklerinde ekonomiyi düze çıkaracak projelerinin hazır olduğunu belirterek yapacakları icraatları şöyle anlattı:

“Yeniden Refah iktidarında borç yok, zam yok, vergi artışı yok, israf yok, işsizlik yok, kemer sıkma yok, acı reçete yok… İmtiyazlılara kaynak aktaracağım diye milletin suyunu sıkıp çıkarmak yok. Yeniden Refah iktidarında Milli Kaynak paketleri var, ‘Önce Millet anlayışı, önce ezilenler, önce mazlumlar anlayışı var. Memura işçiye emekliye yüzde 100 maaş zammı var. Engelli ve emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılması var. EYT mağdurlarına emeklilik hakkı var. Atanamayan öğretmenlere atama var. Gardiyan devlet değil millet hizmetkarı garson devlet anlayışı var. Sadece iktidara yakın olanlara değil herkese Refah var. Çünkü biz Milli Görüş’ün çünkü biz Yeniden Refah’ız. Makam ve rakam için değil Allah rızası için çalışan kadrolarımız hazır. İhale için makam mevkii için şöhret için değil Halka hizmet Hakk’a hizmettir şuuruyla çalışan Milli Görüş kadrolarımız hazır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere buğday ve arpa müjdesiÖnceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere buğ...

Cumurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge müjdesi: Detayları açıklayacağımSonraki Haber

Cumurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterg...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar