Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'dan 15 Temmuz mesajı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah lideri Fatih Erbakan'dan 15 Temmuz mesajı
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, " Bugüne kadar çok acı tecrübelerle yoğrulan ve Milli şuur sahibi olan Milletimizin, bundan böyle darbe heveslilerine kolay kolay teslim olmayacağı 15 Temmuz kalkışması sırasında açıkça ortaya çıkmıştır." dedi.

Yeniden Refah lideri Erbakan, hain darbe kalkışmasının 5. yıldönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Darbeler ülkemize ve milletimize ağır faturalar ödetmiştir

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyen Erbakan, şu ifadeleri kullandı:

"24 Temmuz 1908’de İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin başlattığı darbe girişimi ve 23 Ocak 1913’te yine bu cemiyetin üyelerinin Bab-ı Ali Baskını sonucu meydana gelen darbe girişimi, muhtıralar ve askeri vesayetler günümüze kadar süregelmiş, siyasi tarihimizin birer kara lekesi olarak çok ciddi izler bırakmış ve Türkiye’nin ağır siyasi ve ekonomik bedellerle karşı karşıya kalmasına neden olmuştur. Acımasız 27 Mayıs 1960 darbesi sonucu Başbakan Adnan Menderes ve kabine üyesi üç bakanın Yassıada’da idam edilmesi halen acı bir hatıra olarak zihinlerimizdeki yerini korumaktadır. 12 Eylül 1980 askeri darbesi sonucunda MSP’nin kapatılması ve Erbakan Hocamız’ın siyasi yasaklı olması, 28 Şubat kararları sonrasında ise 54. Hükümet’in düşürülmesi, Refah Partisi’nin kapatılması ve Erbakan Hocamız’ın yeniden siyasi yasaklı olması ülkemizin ve Milletimizin çok ağır faturalar ödemesine neden olmuştur."

Türkiye'yi iç savaşa sürüklemeye çalıştılar

15 Temmuz kalkışmasının amacının ülkeyi iç savaş sürüklemek olduğunu belirten Erbakan, "Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasını planlayanlar da, Ortadoğu’da ‘Arap Baharı’ süreci ve sonrasında meydana gelen gelişmelere rağmen bütünlüğünü koruyarak ayakta kalmayı başaran Türkiye’yi, kargaşaya ve hatta iç savaşa sürüklemek istemişlerdir." şeklinde konuştu.

Bu millet darbe heveslilerine kolay kolay geçit vermez

'Yeniden Refah Partisi olarak kim tarafından yapılırsa yapılsın, kime karşı yapılmış olursa olsun, ülkemizi kaos ortamına sürükleyecek her türlü darbe girişiminin ve oyunun karşısında olduğumuzu bir kez daha en güçlü şekilde ifade etmek isteriz.' vurgusu yapan Erbakan, "Bugüne kadar çok acı tecrübelerle yoğrulan ve Milli şuur sahibi olan Milletimizin de bundan böyle darbe heveslilerine kolay kolay teslim olmayacağı 15 Temmuz kalkışması sırasında açıkça ortaya çıkmıştır. Bu vesileyle bir kez daha ülkemizin düşmanı iç ve dış mihrakların her türlü art niyetli planının bertaraf olmasını, ülke olarak bölünmez bütünlüğümüzün, Millet olarak birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten atamaÖnceki Haber

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne veka...

Almanya ve Belçika güne felaketle uyandı! Ölü sayısı korkunç seviyede, dehşet görüntülerSonraki Haber

Almanya ve Belçika güne felaketle uyandı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar