Yeniden Refah Partili Bayramoğlu’ndan Orta Vadeli Program’a ilişkin eleştiri!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah Partili Bayramoğlu’ndan Orta Vadeli Program’a ilişkin eleştiri!
Abone ol
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Bayramoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Orta Vadeli Program’ı Milli Nizam’a değerlendirdi.

Orta Vadeli Programa ilişkin sözlerine, “Açıklanan programın elbette iyi yönleri var. Kentleşme, çevre ve şehirleşme gibi birçok konuda stratejik bir rehber oluşturulmuş.” diyerek başlayan Doç. Dr. Bayramoğlu,  programdaki eksikliklere de değindi.

“Bu politikalar uzun vadeli sürdürülebilir politikalar değildir. Sürekli dış borçlanma ve dışarıya bağımlı, ithal hammadde ekonomisi ile enflasyon düşürülemeyecektir.” yorumunu aktaran Mehmet Fatih Bayramoğlu,  Yeniden Refah Partisi’nin ekonomi politikasına vurgu yaptı:

“Borçlanma olmadan, cari açık vermeden, denk bütçe ile çözüme ulaşmak mümkün. Türkiye bunu daha önce 54. hükümet döneminde gördü.”

“Enflasyon hedefleri konusunda tam anlaşılmayan noktalar var”

Doç. Dr. Bayramoğlu, enflasyonun bu programla 3 yılın sonunda da tek haneli rakamları görmeyeceği öngörüsünü paylaşarak, “Bildiğiniz üzere enflasyonu düşürecek çok fazla kıstas var. Ancak iktidarın politikası sadece TÜFE üzerine planlanmış. Önümüze koyulan programa göre enflasyon 3 yılın sonunda da yine tek haneli rakamları görmeyebilir” ifadelerini kullandı.

Orta Vadeli Program’da, Gayr-i Safi Yurt İçi Hasıla hem TL bazında hem dolar bazında rakamlarla ifade edildi. Bu rakamlarla hesaplama yapıldığında; yıllık ortalama dolar kuru tahminleri 2024’te 36.78, 2025’te 43.94, 2026’da ise 47.80 olarak ortaya çıktı.

Doç. Dr. Mehmet Fatih Bayramoğlu, iktidarın dolar kuru politikasına ilişkin de  “Dolar kuru yükseltilerek ‘Çin modeli’ gibi bir ekonomi oluşturulmak isteniyor.” değerlendirmesi yaptı.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TİMBİR ve BHA’dan Gençlik ve Spor Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kahramantürk’e ZiyaretÖnceki Haber

TİMBİR ve BHA’dan Gençlik ve Spor Bakanl...

Aksaray Belediyesi Selin İzlerini Ortadan KaldırıyorSonraki Haber

Aksaray Belediyesi Selin İzlerini Ortada...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar