Yeniden Refah Partisi 5 yaşında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah Partisi 5 yaşında
Abone ol
23 Kasım 2018’de merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Dr. Fatih Erbakan öncülüğünde Ankara Hacıbayram Veli Camisi’nde toplanarak İçişleri Bakanlığına kuruluş dilekçesi verilen Yeniden Refah Partisi 5 yaşında.

’Milletimiz için biz varız’ sloganıyla kurulan Yeniden Refah Partisi, Millî üretim, millî kalkınma, yoksulluğun tamamen bitirilmesi ve Türkiye’nin dışa bağımlılığını tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyor.Necmettin Erbakan’ın Milli Görüş çizgisiyle “adil düzen” vurgusunu benimsiyor. Türk milleti ve başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyadaki tüm mazlumların kurtuluş ümidi olarak kurulan, sahip olduğu büyük ve güçlü teşkilatı ile yaptığı bütün çalışmaları bu bilinç ve şuurla gerçekleştiren bir siyasi harekettir.

Partinin ana hedefi; Türk milletinin manevi ve maddi alanlarda kalkınmasını gerçekleştirerek, huzur ve refaha ulaşmasını sağlamaktır. Bununla birlikte, Türkiye öncülüğünde, tüm insanlığın kurtuluşu için ilmi, iktisadi, siyasi ve ahlaki alanlarda gerekli adımların atılmasıdır.

Yeniden Refah Partisi, ilk olarak 2021 yılında Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimine katıldı. 1709 oyun kullanıldığı seçimde geçerli 1606 oyun 1021’ini alan AK Parti adayı Erol Karabacak belediye başkanı seçildi. Seçimi altıncı tamamlayan Yeniden Refah Partisi adayı ise 7 oy aldı.2022 yılında ise Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan belediye başkanlığı seçimine katılarak 1411 seçmenin bulunduğu beldede ‘Yeniden Refah Partisi’ adayı Hakan Kuşcu 47 oy alarak ikinci parti oldu.

2023 Genel Seçimleri’nde 6.parti oldu

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin hiçbir ittifaka katılmadan seçimlere tek başına gireceğini açıkladı.Erbakan açıklamasında;’En başından beri söyledik, bizim derdimiz Milli Görüş zihniyetinin Türkiye’de iktidara gelmesidir.Bu olmadıktan sonra, Milli Görüş’ün kırmızı çizgilerine riayet edilmeyecekse bizim herhangi bir ittifakın içerisinde yer almamızın hiçbir anlamı yok’ dedi.

Bu bağlamda Yeniden Refah Partisi’nin baraj probleminin olmadığını,Genel merkezin yaptığı anketlerde parti oyunun %8’e çıktığını ifade etti.20 Mart 2023 tarihinde Cumhur İttifakı’ndan gelen ittifak teklifini reddeden Erbakan, 24 Mart 2023 tarihinde ise karar değiştirerek Cumhur İttifakı’na katılma kararı aldı.14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Türkiye genel seçimlerinde Cumhur İttifakı’ndan seçimlere katılan Yeniden Refah Partisi, 1.527.048 seçmenden aldığı oy ile %2,80 oranıyla seçimde 6. parti oldu.Bugün 5 milletvekili ile TBMM’de temsil ediliyor.

Fatih Erbakan seçim gecesi sonunda paylaştığı Twitter mesajında “Genel Merkezimizde seçim sonuçlarına ilişkin açıklamamızı yaparak, 21 sene aradan sonra Milli Görüş’ü Yeniden Refah Partimiz ile yeniden Meclis’e taşıyan milletimize ve teşkilatlarımıza teşekkür ettik. Cenab-ı Allah daha büyük başarıları da hep birlikte yaşamayı nasip eylesin inşallah” dedi.

Girdiği ilk genel seçimde büyük başarı gösteren,2023 seçimlerinin sürpriz partisi Yeniden Refah Partisi’nin 500 bine yakın kayıtlı üyesi bulunuyor.

 

Mine Köseler/Bursa-BHA

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tüm liderleri İsrailli-Filistinli, Yahudi-Müslüman-Hristiyan diye ayırmadan sivil ölümlerine karşı aynı tepkiyi vermeye davet ediyorum”Önceki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Tüm liderleri İs...

Dr. Süleyman BASA, “Rizelinin Başarı Öyküsü” kitabında yer aldıSonraki Haber

Dr. Süleyman BASA, “Rizelinin Başarı Öyk...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar