Yeniden Refah’tan ‘Cumhur İttifakı’ açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah’tan ‘Cumhur İttifakı’ açıklaması
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Seçim trafiğine bakıldığında, bayram trafiğine bakıldığında en son resepsiyon trafiğine bakıldığında ittifakta olmadığımız görülmektedir. Ama bu demek değildir ki; Türkiye’nin hayrına, milletimizin iyimserliğinde olan konu başlıklarında Yeniden Refah Partisi geri duracaktır.” dedi. Kılıç, Yeniden Refah Partisi’nin süresiz nafaka ile ilgili çalışmalarını da açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Süresiz nafaka adaletsizliğe ve eşitsizliğe yol açıyor’


Süresiz nafakaya ilişkin de açıklamada bulunan Suat Kılıç, “Süresiz nafaka kanun teklifimiz yenilenip, güncellenerek bir defa daha TBMM’ye verilecektir. Süresiz nafaka kanun teklifi ile amaçladığımız nedir? Kısa süreli evliliklerden sonra, taraflardan biri, diğer tarafının bakım yükümlülüğünü ömür boyu üstlenmek zorunda kaldığı zaman. Nafaka ödeyen tarafın yeni bir hayat kurma yeni bir düzen oluşturma şansı kalmıyor. Dolayısıyla bu sistem içerisinde büyük bir adaletsizliğe, eşitsizliğe yol açıyor. Süresiz nafaka kanun teklifi ile amacımız şudur; nafakanın süresi kısıtlansın, 5 yıla sınırlı hale gelsin, taraflardan nafakaya ihtiyaç duyanın hala bakım ihtiyacı devam ediyorsa bu ihtiyaç Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından oluşturulacak bir form tarafından karşılansın. Aile birliği içerisinde edinilen çocukların müşterek bakım nafakaları konunun kapsamı dışında kalmak kaydı ile bu neyi sağlayacaktır? Nafaka ödeme yükümlülüğü altında kalan tarafın yeni bir hayat kurmasına imkan sağlayacaktır. Çalışanın aldığı para 17.000TL bunun da yaklaşık üçte biri nafaka olarak boşandığı eşine verildiği takdir de bırakın yeni bir hayat kurmayı mevcut tekil hayatını devam ettirme şansı bile kalmıyor.” diye konuştu.

Yeni anayasa çalışmaları…


Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kılıç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetimini kolaylaştıracak, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak, hükümetin sorun çözümünün önünde engel dediği problemlerin ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacak bir maddeler bütünü gelirse Yeniden Refah Partisi, hukuk kurullarında, milli siyaset kurullarında ve yönetim organlarında değerlendirmesini yapacak, gerek gördüğü çerçeve ve zeminde anayasaya destek verme ya da vermeme şeklindeki kararını ortaya koyacak ama her seferinde ifade ettiğimiz gibi Yeniden Refah Partisi’nin duruşu açık ve net; doğruya doğru yanlışa yanlış diyoruz. Gelecek olan anayasa değişikliği teklifindeki maddelerin de doğrusuna doğru yanlışına yanlış deriz. Desteklediğimiz insanlarımızın huzur ve refahı yaşam kalitesinin artması ve Türkiye’nin daha kolay daha yönetilebilir bir ülke olmasıdır. Ama görmediğimiz, bilmediğimiz, maddelerini duymadığımız, işitmediğimiz bir anayasa değişikliğine destek vermemiz mümkün değildir.  Yeniden Refah Partisi, doğruya destek veren olacaktır.” dedi.

Türkiye için gereken ne olursa vermeye hazırız’


Suat Kılıç, bir gazetecinin”Cumhur İttifakı’nda yer alıyor musunuz” sorusuna şu cevabı verdi; “Seçim trafiğine bakıldığında, bayram trafiğine bakıldığında en son resepsiyon trafiğine bakıldığında ittifakta olmadığımız görülmektedir. Ama bu demek değildir ki; Türkiye’nin hayrına, milletimizin iyimserliğinde olan konu başlıklarında Yeniden Refah Partisi geri duracaktır. Türkiye için gereken ne olursa Yeniden Refah Partisi her türlü katkıyı her zaman her zemin de vermeye hazır olacaktır. Bu anayasa konusu olabilir, ekonomideki bir problemin çözümü hususunda olabilir, her hangi  bir sosyal ya da toplumsal bir tartışmanın Türkiye’nin ve milletimizin hayrına neticelenmesi konusunda olabilir. En başta da Gazze konusunda olur, Filistin konusunda olur. Her doğru politikayı Yeniden Refah Partisi olarak desteklemeye devam edeceğiz. En başından itibaren her vesileyle ifade ettiğimiz gibi ‘Doğruya doğru, yanlışa yanlış’ demek Yeniden Refah Partisi açısından toplumsal bir bilinç, siyasal bir ödev ve sosyal bir sorumluluktur. Yeniden Refah Partisi bu anlamda Türkiye’ye yeni ve etkili bir muhalefet anlayışı kazandırmıştır. Her şeyine hayır diyen, beyazına da kara diyen, karasına da kara diyen bir muhalefet anlayışı yerine iyisine iyi diyen, kötüsüne kötü diyen bir muhalefet anlayışı esasında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu siyasal ve toplumsal bir siyaset anlayışıdır. 14 Mayıs ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın bir paydaşı olmaktan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde seçimi etkileyen ve seçime doğrudan tesir eden parti olmaktan yana Yeniden Refah Partisi’nin bir pişmanlığı yoktur.” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu tren kazası davasında cezalar açıklandıÖnceki Haber

Çorlu tren kazası davasında cezalar açık...

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konularSonraki Haber

CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Er...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar