Yeniden Refah’tan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretine kınama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah’tan İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretine kınama
Abone ol
Yeniden Refah Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, “Ak Parti iktidarı döneminde ülkemizin ekonomik olarak getirildiği çıkmaz sokaktan çıkış yolunun İsrail ile ilişkileri geliştirmekle mümkün olmadığını, D-8 projesinin geliştirilmesi ve Yeniden Refah Partisi’nin ortaya koyduğu milli kaynak paketiyle mümkün olduğunu vurgulamak istiyoruz.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’un Türkiye ziyaretine ilişkin yazılı açıklamada bulunarak ekonomik kaygılardan dolayı işgalci İsrail ile yakınlaşmayı şiddetle reddettiklerini belirtti.
Orta Doğu’da Yinon planının yıkıcı sonuçlarını görüyoruz


Bekin, açıklamasından şu ifadeleri kullandı: 


“İsrail, Yeni Türkiye’nin Ortadoğu’daki gücünü kırabilmek amacıyla ABD ile birlikte hareketle ‘Arap Baharı’ başta olmak üzere çeşitli yöntemlerle mevcut istikrarı ortadan kaldırmaya yönelik büyük ölçekli hamleleri ne yazık ki şu anda Filistin başta olmak üzere, Irak, Suriye, Libya ve Yemen’de büyük oranda sonuca ulaşmış olduğunu görmek mümkündür. Geçmişte Ortadoğu’nun ‘Sevr Anlaşması’ ile parçalanmasını öngören ve tarihte ‘Bunsen Raporu’ olarak bilinen ve Sir Maurice William Ernest de Bunsen tarafından ana hatları ortaya konulan stratejik rapor Osmanlı Devleti’nin parçalanmasına vesile olmuştu. Osmanlı bakiyesi üzerine şekillendirilmeye çalışılan yeni Ortadoğu haritası büyük ölçüde amaçlanan sonuçları vermekle kalmadı, İsrail Devleti’nin daha sonra kurulması önündeki duvarların adım adım yıkılmasına da ön ayak olmuş oldu. Keza İsrail Devleti’nin bekasını amaçlayan ve Oded Yinon tarafından Şubat 1982’de yayınlanan ve geçmişteki ‘Bunsen Raporu’nu çağrıştıran ‘Oded Yinon Planı’ raporu, İsrail’e komşu ülkelerin parçalanması ve yönetimlerinin zayıflatılması amacına yönelik olup, şu anda bu raporun yıkıcı sonuçlarını görmek mümkündür.”


Suriye ve Irak parçalanırsa sonraki hedef Türkiye ve İran’dır’


54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın ‘Suriye ve Irak parçalanırsa sıra İran ve Türkiye’ye gelecek’ uyarısını hatırlatan Bekin,  “Bugün ne yazık ki, Suriye ve Irak fiilen iç savaş sonucu yıkılmış vaziyettedir. Bu ülkelerde Yinon Planı doğrultusunda yeni şekillenmeler yapılmaya çalışılmaktadır. ABD’nin Doğu Suriye’de büyük ölçekli yığınaklar yapması ve yeni oluşumlara yol açacak hamleleri başlatması salt İsrail’in güvenliğini öngören ve etrafındaki ülkeleri güçsüzleştirmeyi amaçlayan Yinon Planı’nın bir sonucu olsa gerek.” Şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AGD'Lİ GENÇLER İSRAİL BAYRAKLARINI SÖKTÜÖnceki Haber

AGD'Lİ GENÇLER İSRAİL BAYRAKLARINI SÖKTÜ

Benzin ve motorine zamSonraki Haber

Benzin ve motorine zam

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar