Yeniden Refah'tan Kırgızistan ve Tacikistan’a diyalog ve uzlaşı çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yeniden Refah'tan Kırgızistan ve Tacikistan’a diyalog ve uzlaşı çağrısı
Abone ol
Yeniden Refah Partisi'nden yapılan açıklamada, Kırgız-Tacik sınırında meydana gelen ve her iki ülkeden insanların ölümüne ve yaralanmalarına yol açan gelişmelerden derin endişe duyulduğu, dost ve kardeş iki komşu ülke arasındaki mevcut sorunların karşılıklı diyalog ve dostane yaklaşımlarla çözüme kavuşturulabileceğine inançlarının tam olduğu ifade edildi.

Yeniden Refah Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, Kırgızistan ile Tacikistan arasında, su kaynağı nedeniyle başlayan çatışmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, silahın çözüm olmadığı, bu yolun iki ülkeye büyük zarar vereceği uyarısında bulundu.

Savaştan iki ülke de büyük zarar görür

Bekin şu ifadeleri kullandı:

"Bu cümleden olarak, taraflar arasında yaşanan mevcut sorunların namlunun ucuyla çözüme kavuşmasının mümkün olamayacağı bir vakıadır. Aksine, bu yolla çözüm değil, çözümsüzlüğün ortaya çıkabileceği, bundan da hem Kırgızistan, hem de Tacikistan’ın büyük zararlar görebileceği gerçeğinden hareketle her iki tarafın da ortaya çıkan gelişmelere ihtiyatlı yaklaşım göstermelerini ve gerginliği artırabilecek her türlü eylem ve söylemden kaçınmanın istikrarın ve kalıcı barışın sağlanabilmesi açısından vazgeçilmez olduğunu belirtmek isteriz. Bu nedenle, sınır bölgesinde istikrar ve barışın sağlanabilesi için gerekli adımların sükûnet içerisinde bir an önce atılabileceğine olan inancımız tamdır."

Anlaşmazlığın diyalog ve kardeşlik ruhuyla çözüleceğine inancımız tamdır

İki kardeş ülke arasında sınır hattında meydana gelen silahlı çatışmayı sona erdiren ateşkes anlaşmasından duydukları memnuniyeti de ifade eden Bekin, "Geçmişte, Kırgızistan’ın Oş kentinde Özbek ve Kırgız kardeşlerimiz arasında yaşanan olaylardan önemli dersler çıkararak Kırgız ve Tacik kardeşlerimiz arasında yaşanan ve silahlı eyleme dönüşen mevcut anlaşmazlıkların karşılıklı anlayış, iyi komşuluk, hoşgörü, diyalog ve kardeşlik ruhuyla çözüme kavuşturulabileceğine olan inancımız tamdır. Her iki dost ve kardeş ülke arasında mübarek Ramazan ayında meydana gelen sınır çatışmasında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyoruz." şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye 15 ülkenin vatandaşından PCR testi istemeyecekÖnceki Haber

Türkiye 15 ülkenin vatandaşından PCR tes...

Ak Parti Samsun İl Başkanı Aksu, Bakan Soylu İle Samsunspor'u KonuştuSonraki Haber

Ak Parti Samsun İl Başkanı Aksu, Bakan S...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar