Yine Mossad fiyaskosu! Rehineler için hastaneleri bastılar, hüsranla çekildiler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yine Mossad fiyaskosu! Rehineler için hastaneleri bastılar, hüsranla çekildiler
Abone ol
İsrail'in Gazze'deki terör saldırılarında rehinelere ulaşmak için "yanlış istihbarat" sonucunda hastanelere baskın düzenlediği, her saldırıdan eli boş dönerek hüsrana uğradığı belirlendi. Rehinelere ulaşamayan İsrail, ateşkese razı oldu.

Gazze’deki soykırım saldırılarında evler, okullar, mülteci kamplarından sonra hastanelerdeki sivilleri katleden İsrail’in bir fiyaskosu daha ortaya çıktı. Kassam Tugayları’nın esir alarak tünellerde tuttuğu İsraillilere ulaşmak için Gazze’ye giren ve ağır kayıplar veren İsrail ordusunun, hastane saldırılarını da rehinelere ulaşmak için düzenlediği bildirildi.

Mossad ve Şinbet’in “rehinelerin hastane tünellerinde tutulduğu” yönündeki uyduruk istihbarat bilgisi üzerine hareket ettiği belirlenen İsrail ordusunun, gerçekleştirdiği bütün baskınlardan eli boş döndüğü kaydedildi.

Kanlı baskınlar düzenlediği hastanelerde yaralı sivillerden başka hiçbir şey bulamayan, tünele dair bir ize rastlayamayan ve odalara yerleştirdiği paslı silahlar üzerinden uluslararası kamuoyuna çürük mesajlar veren İsrail ordusunun yaşadığı rehine hezimeti üzerine esir takası ve ateşkes anlaşmasına varılmasına yeşil ışık yaktığı aktarıldı.

  • Gazze’deki 35 hastanenin 18’ine ağır saldırılar düzenleyerek kullanılmaz hale getiren İsrail ordusu, 31 Ekim’den bu yana şehre düzenlediği kara saldırılarında özellikle sağlık tesislerini hedef aldı. El-Baptist Hastanesi’ni bombalayıp 473 Filistinli’yi şehit eden İsrail; El Ehli HastanesiAvrupa HastanesiEndonezya Hastanesi ve Şifa Hastanesi gibi kritik sağlık tesislerine hem havadan hem karadan operasyon düzenliyor.


MOSSAD EFSANESİ BİR KEZ DAHA ÇÖKTÜ

7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunu önceden öğrenemeyip İsrail ordusunun tedbirsiz yakalanmasına sebep olduğu gerekçesiyle eleştirilen dış istihbarat birimi Mossad ile iç istihbarat oluşumu Şinbet, siyonist orduyu bu kez “hastane-rehine-tünel” üçgeninde hüsrana uğrattı.

Hastane saldırıları ile İsrail ordusunun soykırımcı katiller olduğu uluslararası çapta tescillenirken, rehinelerin de hiçbirisine ulaşılamayarak hiçbir kazanım elde edilemedi.

KASSAM’IN ŞARTLARINA BOYUN EĞDİLER

İsrail, ayrıca ateşkes anlaşmasına da razı oldu.

Kassam Tugayları’nın; 5 günlük ateşkes, Refah Sınır Kapısı’ndan insani yardımların Gazze’ye girişine müsaade edilmesi ve karşılıklı olarak rehinelerin gruplar halinde serbest bırakılmasını içeren teklifinin İsrail tarafından kabul edildiği bildirildi.

Amerikan Washington Post gazetesinin iddiasına göre, Katar ve ABD’nin arabuluculuğunda sürdürülen müzakereler neticesinde en az 5 günlük ateşkes ilan edileceği ifade edildi.

EBU UBEYDE NE DEDİYSE O OLUYOR

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, 13 Kasım’da sıraladığı şartlarda, “Geçen hafta Katarlı kardeşlerimiz, Gazze’deki İsrailli esirlere karşılık, Filistinli 200 çocuk ve 25 kadının serbest bırakılması için çalışmalarını yürüttü. Ateşkes tam anlamıyla bir ateşkes olmalı. Gazze Şeridi’nin her yerinde insani yardıma izin vermelidir. 5 günlük ateşkes karşılığında 70 rehineyi bırakmaya hazırız.” demişti.

  • Kassam Tugayları’nın elinde 40’ı asker 239 rehine bulunuyor. Kassam Tugayları, sivil esirlerin karşılığında sivil, asker rehinelerin karşılığında asker rehine takası önerisinde ısrar ediyor. İlk etapta sivil esirlerin serbest bırakılması öngörülüyor.

 

YAHUDİLERİN İSRAİL'E REHİNE BASKISI ARTARAK DEVAM EDİYOR

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de, Kassam Tugayları tarafından esir alınanların yakınlarının düzenlediği protesto gösterisi devam ediyor.

Yüzlerce İsrailli, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine tepki göstererek, Netanyahu’ya ithafen “suçlu” yazan mumlar yakıyor.

Göstericiler, “Çocuklarımızı geri getirin” pankartları taşıyarak, Netanyahu’nun derhal görevden alınması çağrısında bulunuyor.

Öte yandan İsrail, Gazze'ye yönelik saldırılarında kendi vatandaşı olan esirleri de katlediyor.

Son olarak 9 Kasım’daki hava bombardımanında ölen Gazze’deki esir asker Faul Azai Mark Asiani’nin son konuşması yayınlanmıştı. Kassam Tugayları’nın resmi Telegram hesabı üzerinden paylaşılan videoda, Faul Azai Mark Asiani’nin ölümden korktuğuna ilişkin ifadeleri dikkat çekmişti.

19 yaşındaki İsrailli asker Asiani’nin İsrail bombardımanı sonrası hayatını kaybettiğine ilişkin görüntüler de yer almıştı.

Kaynak:Haber7

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erbakan açıkladı: İşte Terörist İsrail’in Gazze’deki katliamlarının amacı…Önceki Haber

Erbakan açıkladı: İşte Terörist İsrail’i...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e gittiSonraki Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e gitti

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar