Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

11 MAYIS 2013 REYHANLI KATLİAMINDAN ÇIKARILACAK DERSLER

11 Mayıs 2013'te toplumsal bölünme amaçlı olarak Hatay, Reyhanlı’da düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda 53 masum vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 146 kişi de yaralanmıştı. Geçmişte yaşanan bu ve benzeri şiddet olaylarından dersler çıkararak Türkiye’deki huzur, barış ve istikrarın sağlanması ve Türkiye’yi bölgede ve dünyada yükselen bir güç haline getirebilmek için kronikleşmiş sorunların çözümüne odaklanmak gerekir düşüncesindeyiz.

 

Dört tarafı ateş çemberi ile kaplı olan ülkemizde güven ortamının yeniden tesisi, aşınmaya yüz tutmuş olan temel strüktürün daha sağlam bir zemine oturtulması ve politik arenadaki gerginliğin bir an önce ortadan kalkması artık bir zaruret haline gelmiştir. Türkiye, üç deniz bölgesinin eksenindeki güçlü jeostratejik ve jeopolitik konumu itibarıyla bir güç dengesi olma özelliğini aynen muhafaza edebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir.

 

Bu nedenle, Ortadoğu’da yaşanan kaotik durumu göz önüne alarak büyük dersler çıkarmamız gerekir kanaatini taşıyoruz. Bu duygu ve düşünceyle; 11 Mayıs 2013’te Hatay, Reyhanlı’da 53 masum insanımızın yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarda ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar