Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

ANKARA'YA GİTTİM GÖRDÜM SORDUM!

Özel bir sebepten dolayı Perşembe gecesi Ankara’ya gittim. Gittiğiniz şehirdeki hizmetleri en iyi taksicilerden öğrenebilirsiniz çünkü onlar her sokağa giriyor, her çeşit insan ile konuşuyor. Sizlere bir şehirde iki ayrı taksicinin Ankara ve Türkiye ile ilgili görüşlerinden kısa bölümler paylaşacağım.


İki taksiciye de Samsun’dan geldiğimi söyledim ve Mansur Yavaş’ın hizmetlerinden memnun olup olmadığını sordum. İlk taksici, “Ben atmış senedir Ankara’da yaşıyorum otuz senedir taksicilik yapıyorum. Seversiniz sevmezsiniz bilmem ama Ankara’ya hizmeti Melih Gökçek yaptı.” dedi.


“Ama kazandığı son seçimde hile yaparak kazandığı iddia ediliyor. O kadar çalıştıysa neden seçimi hile yaparak kazansın ki? Millet ondan ve hizmetlerinden memnun olsa hizmetlerinin karşılığı olarak onu seçmez mi?” diye sordum.


“Ben bu milleti anlamıyorum. Memlekete bu kadar hizmet etmiş Recep Tayyip Erdoğan bile millete yaranamıyorsa kimse yaranamaz. Bu millet nankör!” dedi.
“Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı adayı olursa kazanır diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz?” diye sordum. “Mansur Başkan Ankara’ya ne yapmışta Türkiye’ye ne yapacakmış? Ona kim oy verecek? Ankara’da bile yaptığı bir iş yok.” dedi.


“Hakta kalma belki bir yerde bir iş yapmıştır.” dedim. Yemin etti “Ondan gelecek günah gelsin, sadece şu tabelaları kırmızıyla değiştirdi.” dedi. “Peki diğer taksiciler ne düşünüyor bu sadece senin fikrin mi?” diye sordum. “Arkadaşların yüzde doksanı reis diyor.” dedi özetle.


Sabah ise başka bir taksiye bindim bu taksici genç kuşaktandı. Biraz sohbet ettikten sonra Mansur Başkanın hizmetlerinden memnun olup olmadığını sordum. “Çok memnunuz. Çok güzel hizmetler yapıyor.” dedi. “Nerede neler yapıyor? Biz basından takip ediyoruz iş yaptığına dair pek haber çıkmıyor.” dedim.
O ara dört şeritli bir yoldan gidiyorduk “Bu yolları yapanlardan Allah razı olsun.” dedim amin bile demedi. Mansur Başkanın hizmetlerine dair bir şeyler anlattı ama söyledikleri hizmetler eski hizmetlerin devamı ya da rutin işlerdi.


“Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanının karşısına aday olarak çıksa kazanabilir mi?” diye sordum. “Ne diyorsun abi sen açık ara alır onu bütün Türkiye seviyor ve oy verir. Kesin kazanır.” dedi. “Bu sadece senin fikrin mi taksicilerin çoğunluğu böyle mi düşünüyor?” diye sordum. “Hemen hemen hepsi Mansur Başkan aday olursa seçilir diye düşünüyor.” dedi.


“Peki o zaman neden aday göstermiyorlar?” diye sordum. “Abi anlamıyorum ki bunları ellerinde Mansur Başkan gibi biri var ve bütün anketlerde açık ara önde görünüyor. Onlar hala aday arıyorlar.” dedi.


Siyaset göründüğü gibi bir şey değil. İş içinde işler, hesap içinde hesaplar olabilir. Belki de kazanmak istemiyorlardır. Bizim bilmediğimiz şeyler olabilir! dedim ve teşekkür ettim.
Aynı şehirde ama farklı durakta iki farklı taksicinin görüşlerini aktarmaya çalıştım. Görünen o ki kimse hiçbir konuya objektif ve adaletli bakmıyor. Hep bir yandaşlık hep bir taraftarlık hakim. Allah (CC) sonumuzu hayretsin inşallah.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar