Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

AŞI OLMAMAK BİR HAK MI?

Mümkün mertebe bilmediğim konularda yazmamaya çalışırım. Aşı konusu da bunlardan birisi. Herkesin fikrini özgür bir şekilde söyleyebilmesinin bir hak olduğunu bilirim fakat sosyal medyada aşı karşıtı öyle haberler dolaşıyor ki, beni bile rahatsız ediyor. Bazı şeyler vardır teknik olarak anlamasanız bile işin uzmanlarının sözüne itibar etmek ve uymak durumundasınızdır…

Bir vatandaşı tedavi olmaya zorlayamayacağımız gibi aşı olmaya da zorlayamayız ama bu kişi kamu düzeni açısından riskli bir durum oluşturuyorsa ne yapmak gerekir? Bir insan kanser hastası ya da sadece kendine zararı olacak bir hastalığı var ise tedavi olmayı reddetse bu kendisi ile ilgili denebilir. Ama bu virüs sadece kişinin kendisini mi ilgilendiriyor?

Kovid-19 salgını ile ilgili çeşitli iddialar var. Kimisi “Böyle bir hastalık yok,” derken kimiside “İnsan nüfusunun azaltılması için laboratuvar ortamında çıkarılmış bir hastalık,” diyor.

“Böyle bir hastalık yok,” iddiası bana göre boş bir iddia fakat laboratuvarda üretilmiş olma ihtimali bana göre de yüksek. Daha önce de bir kaç salgın (Domuz Gribi, Kuş Gribi, Sars Virüsü, Mers, Ebola gibi) çıkmıştı ama bu kadar ‘etkili’ olamamıştı!

Belkide bunların hepsi bir denemeydi ve bunu amaçlayanlar nihayet maksatlarına ulaştılar. Şayet durum böyle ise bundan ne maksatları olabilir? Para kazanmaktan tutunda insanların genetiği ile oynamaya, her şey olabilir.

Peki,durum böyle bile olsa aşı olmayı istememek doğru bir karar mı? Ya da kişinin böyle bir hakkı olabilir mi? Ben bu konuda kimsenin tercihini sorgulama hakkını kendimde görmüyorum. Ben aşımı oldum bunun için birkaç sebebim var.

Birincisi kendimi, ailemi ve etrafımı virüsten korumak. İkincisi olabildiğince PCR testi olmaktan kaçınmak. Bana deselerki,“Bir test mi, üç aşı mı?” üç aşı derim çünkü o buruna sokulan şey çok kötü. Ve üçüncüsü de çok seyahat ediyor oluşumdan dolayı bir bakıma zorunluluk olduğu için.

Aşı olmaya karşı çıkanların iddiası odur ki, “Aşı gerekli çalışmalar yapılmadan uygulamaya geçildi. Bir bakıma insanlar kobay olarak kullanıldı. İnsan vücuduna vereceği tahribatı bilseniz sizde olmazsınız.”

“Aşı vücutta tahribat yapabilir,” İddiasının doğru olma ihtimali var mı? Tabii ki olabilir fakat konunun uzmanı birçok doktor da “Aşının vücuda vereceği zarar Korona’ya yakalandığında ölümden kurtulsa bile vücudunda bırakacağı tahribattan çok düşük,”diyor.

Tercih tabii ki milletin ama insan sosyal bir varlıktır ve etrafından da sorumludur. Bu düşünülerek hareket edilirse daha iyi olur diye düşünüyorum.

İşin başka bir boyutu ise birileri bu uygulama sadece Türkiye’de varmış gibi “Ak Parti bizi aşı olmaya zorluyor. Baskı yapıyor, yıldırmaya çalışıyor. Bu bir zorbalıktır,” diyor ve bunu sanki siyasi bir olaymış ve sadece Türkiye uyguluyormuş gibi bir algı oluşturmaya çalışıyor.

Görünen o ki,bu aşıyı herkes olacak çünkü kamu kurumu, banka, hastane, otobüs, uçak vs gibi yerlerde istenecek gibi. Devleti yönetenlerin böyle bir uygulama yapma hakkı var mı? Bence var çünkü seçimlerde oy verip bizi beş sene yönetsin dediğimiz yöneticilerin bundan çok daha fazlasını yaptığı ortada değil mi?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar