Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

ASRİAD VE SASAD HUZUR EVİ ZİYARET ETTİ!

ASRİAD ve SASAD birlikte AtakumHuzurevine ziyarette bulundu. Bu ziyaret ASRİAD’ın sosyalsorumluluk faaliyetlerinden birisiydi. Bu faaliyete Samsunlu Sanatçılar Derneği (SASAD)ses sanatçıları ile destek verdi. Bu etkinlikten maksat huzurevi misafirlerine güzel bir gün geçirtmekti.

AtakumHuzurevi şuan için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletiliyormuş fakat yeni yılda aile ve sosyal politikalar bakanlığına devredilecekmiş.

Edindiğimiz bilgilere göre huzurevinde 70 misafir, 44 belediye personeli ve 14 de bakanlık personeli bulunuyormuş. Misafirler tek kişilik ve çift kişilik odalarda kalıyormuş fakat tek kişilik oda sayısı maalesef fazla değilmiş.

Program ASRİAD Samsun Şube Başkanı Sayın Furkan Okudan’ın selamlama konuşmasıyla başladı sonra sahneye SASAD Başkanı ve Türk Sanat Müziği Korosu Şefi Sayın Ömer Umutlu geldi.

Ömer Umutlu, SeniyeKocuk, Ömer Okudan, Türker Çetin, Kemal Çakır ve bir huzurevi personeli sahnede sırayla yerini aldı ve bazen hüzünlendiren bazen de neşelendiren parçalar okudular.

Program sonrası akşam yemeğini birlikte yedik. ASRİAD Başkanı Sayın Okudan “Yemekte ne ikram edelim?” diye sormuş “Balık iyi olur demişler.” ASRİAD üyeleri ve SASAD üyeleri masalara dağıldık huzurevi sakinleriyle sohbet ederek akşam yemeğini birlikte yedik.

Bu programın icrasında emeği geçen başta ASRİAD Başkanı Furkan Okudanve SASAD Başkanı Ömer Umutlu olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

Huzurevinde bulunan 70 kişinin de ayrı bir hikayesi vardır. Kim bilir neler yaşadılar, neler gördüler. Biz birkaç kişiyle sohbet etme imkânı bulduk. Atalarımız ne güzel demiş “İnsan, ne oldum değil ne olacağım demeli.” diye.

Yarınların kimlere ne getireceği, yarınlarda kimlerin nerede olacağını kim bilebilir ki? Huzurevi de bu güzel insanlara güzel bir yuva olmuş. Belki de içlerinde fırtınalar kopuyordu ama hepsi bizlerin tebessümüne tebessümle karşılık verdiler.

Yemekte aynı masada oturduğum güler yüzlü 3 hanım abla vardı. Bizlere ziyaretimiz ve ikramımızdan dolayı çok teşekkür ve çok dua ettiler.

Ben, “Huzurevinden memnun musunuz? Bir şikayetiniz, bir isteğiniz var mı?” diye sordum. Üçü de aynı şeyi söyledi “Burada olup da memnun olmayan taş kesilir. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.” dediler.

Biz de bu duaya amin dedik ve vedalaştık. Hem katılımcılar hem huzurevi çalışanları hem de huzurevinde misafir olanlar bu ziyaretten çok mutlu oldular.

 İnsan bazen yoğun iş temposundan kurtulup bu tip yerlere ziyarete gitmeli. Belki de bu ablalar ve abiler de bizim gibi dünya işlerine çok koşturuyorlardı. Bugün ise buradalar. Allah C.C. ezilmeden, üzülmeden hayırlısıyla ömrümüzü tamamlamayı nasip eylesininşallah.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar