Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

AYASOFYA CAMİİ VE ERKEN SEÇİM

Açılacak mı açılmayacak mı derken son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya Camii'nin ibadete açılması yönünde ki sözleri gündeme damga vurdu.
Ne oldu ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii için "Artık Ayasofya Camii ibadete açılmalıdır" dedi. Hatırlarsınız belki Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nin açılmasını isteyenlere karşı " Önce siz Sutanahmed Camii'ni doldurun" demişti. Peki bugün ne değişti ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını istedi.
Bu soruya cevap vermeden önce Ayasofya Camii neden bu kadar önemlidir, kısaca buna değinelim.
Sultan Fatih İstanbul'u fethettiğinde kılıç hakkı olarak Ayasofya'yı camii şekline döndürmüş ve burayı İslam ibadet yeri yapmıştır. Ayasofya'nın tekrar camii şekline dönmesi sadece içinde ibadet edilmesi demek olmayacaktır. Ayasofya Camii müze olarak ibadete kapatıldığı günden bu güne kadar İslam beldesi olan İstanbul'da esaret altında kalmış ve tabir-i caiz ise zincire vurulmuştur. Bugün Ayasofya'nın tekar camii şeklinde ibadete açılması demek Hakkın batıla galebe gelmesi demektir. Ayasofya Camii bir camiden çok bağımsızlığın sembolüdür.
Ayasofya hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra gelelim yukarıda sormuş olduğumuz sorunun cevabını bulmaya. Sorumuz neydi? Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nin açılmasını isteyenlere "Siz önce Sultanahmed Camii'ni doldurun" demişti. Pekine bugün değişti ki Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasını istemişti?
Ayasoya Camii bu milletin bağımsızlığının sembolüdür. Millet bu camiiye Sultan Fatih'in emaneti gözü ile bakar. Ve Ayasofya Camii İslami kesimin tabir-i caizse kırmızısı çizgisi, vazgeçilmez mabedidir. Ayasofya Camii'ni kim ibadete açmak istese ya da ibadete açsa o kişiye mutlaka destek verilir.
Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya Camii'ni ibadete açacağız demesi üzerine İslami kesim üzerinde bir heyecan uyandırmıştır. Şu bİr gerçek ki bu gün seçim olsa sırf Ayasofya Camii yeniden ibadete açılacak diye Ak Parti'ye küsen ve de Ak Parti'li olmayanlar bile bu partiye oy verir. Yeter ki Ayasofya ibadete yeniden açılsın.
Ayasofya Camii gerçekten açılır mı açılmaz mı bunu önümüzde ki süreç belirleyecek. Ancak şunu belirtmem gerek ki bugünün şartlarında Ayasofya Camii ibadete açılacak gibi değil. Yukarıda sorduğumuz sorunun kısa cevabı şu ki, ya Cumhurbaşkanı Erdoğan batıya karşı "Bizim dediğimiz olmazsa Ayasofya Camii'ni yeniden ibadete açarım" diyerek rest çekmisti ya da bugün Ayasofya Camii'nin ibadete açılmak istenme fikri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ortaya atılmışsa bilin ki yakında erken bir seçim var demektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar