Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

Bir başka açıdan Atatürk anıtına yapılan saldırı

Bir başka açıdan Atatürk anıtına yapılan saldırı

Bundan bir kaç gün önce Samsun'da bulunan Atatürk anıtına bir saldırı olmuştu. Saldırının ardından da tepkiler çoğalmış ve bunun üzerine iki kişi yakalanmıştı. Yakalanan kişilerin kendilerini alkol aldıktan sonra böyle bir şey yaptıkları demesi ise ne kadar inandırıcı orası da ayrı bir konu. Gelelim biz asıl kendi konumuza.

Nerede bu Atatürk heykeli?

Atatürk anıtı Samsun'un neredeyse tam orta yerinde bulunur. Merkezde bir tarafı çocuk parkı, diğer tarafı ise oturma ve dinlenme alanı ile oluşan geniş bir park alanıdır.

Birde ben size bu parkın hatta Atatürk anıtının bulunduğu bölgenin önemini anlatmak istiyorum. Aşağıda haritada da belirttiğim gibi. Anıtın deniz tarafına bakan kısımda Samsun Valiliği, arka kısmında eski Adliye (şimdi ise İcra Adliyesi), sol tarafı Subay-Astsubay Gazinosu, sıralı oteller ve 24 saat açık olan lokantalar ve ön tarafında ise Ziraat Bankası Karadeniz Bölge Müdürlüğü ve Samsun Cumhuriyet Meydanı var. Aşağıda ki haritaya baktığınızda ise az ileride de Polis Evi var. Bu bölgede resmi ve sivil emniyet mensuplarının yoğun olduğu yerdir.

1- Samsun Cumhuriyet Meydanı

2- Ziraat Bankası Karadeniz Bölge Müdürlüğü

3- Samsun Valiliği

4- Askeri Gazino

5- Sıralı oteller bölümü

6- 24 Saat açık lokantalar

 

Yukarıda belirttiğim coğrafi duruma göre yorum yaparsak. Gündüzleri çok yoğun olan bu bölgenin geceleri ışıklandırılması o derece de yoğundur. Böyle bir yerde elinizi kolunuzu tabiri caiz ise sallayarak o parkın içerisine girip, bir de heykelin üzerine çıkıp o ipi bağlayamazsınız. Bırakın heykele ip bağlamayı, siz orada bulunan bir ağaca bile ip bağlayamazsınız. Aksine dikkat çekersiniz ve hemen kolluk kuvvetleri başınıza dikilir.

Böyle önemli  konumda bulunan Atatütk anıtına yapılan bu haddisiz saldırıyı kimse mi görmedi?

Gelelim bu olayı kim yaptığına. Emin olun bu olaydan dolayı kim nemalanmış ise ve de kim yararlanmış ise bence bu olayı da onlar yaptırmıştır. Bu kadar öneme sahip bir yeri biri ya da birileri durup dururken "hadi kardeşim gidip şu heykeli yıkalım" dememiştir sanrım. Doğal olarak aklımda da onlarca soru var tabi ki de. Kaldı ki Samsun'u iyi bilen ve de Samsun'da yaşan halkın da aklında onlarca soru işareti vardır.

Asıl bu milleti üzen de Atatürk'ü koruyalım derken İslam dinine ve de O'nun maneviyatına edilen onlarca hakaret ve de küfürler. Olayı gerçekleştiren kişiler daha yakalanmadan anıt etrafına toplanan ve Türkiye'nin her tarafından Atatürk heykeline yapılan saldırıyı bahane edilerek bu milletin öz değeri olan İslami değerlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Aksine öyle de bir durum oldu ki yakalanan kişilerin alkolik çıkması ise ağzından salyalar dökülerek İslami değerlere hakaret edenlerin dilini lal etti.

Her ne olursa olsun hiç kimse bu milletin değerlerine hakaret edemez. Orada bulunan heykele saldırmak ile yapılmak istenen aslında farklı şeylerdi. Zaman içerisinde bu olayın belki de topluma yansımasını daha net görmüş olacağız. İsterim ki bu olayı gerçekleştirenlerin de cezasız kalmamasıdır.

Unutmayın, yapılan hiç bir eylem sebepsiz değildir. Toplumun değer yargıları ile oynanacak derecede bir eylem, bir gösteri ya da bir saldırı olursa bunu mutlaka bir el yaptırıyordur.

 

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar