Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

BİR İNSANIN SAHNEYE ÇIKMASI ONA HADDİ AŞMA HAKKI VERİR Mİ?

Bir insanın sahneye çıkması ya da bir insanın şarkı söylemesi ona birilerine hakaret etme hakkı verir mi? Allah aşkına ne hale geldik biz? Sanatçıyım diye sahneye çıkan birisi koskoca bir camiaya top yekûn “sapık” diyor ve buna sahip çıkanlar bile oluyor.

Bizde bir deyim vardır “Dinime küfreden bari Müslüman olsa” diye. Bir camiayı sapıklıkla itham eden kadın sanki kendisi ahlak timsaliymiş gibi utanmadan bunu söyleyebiliyor. Aslında bu konuya bu kadın özelinden bakmamak lazım bir zümre var işi gücü İslam ile uğraşmak.


Bu millet “Kucaktan kucağa oturana” ahlaksız diye bakar.


Toplumun değerlerine ve genel ahlak kurallarına göre gayriahlaki yaşayan birisinin bir camiayı sapıklıkla itham etmesinin altında başka bir şey olmalı.

Konserinde LGBT bayrağı açıp “beğenmeyen terk etsin” diyebilecek kadar hadsiz bir kadından başka ne beklenir ki? Ve fakat bu kadın insana ve inançlara saygılı olmayı öğrenmeli, ekibindeki imam hatip mezunu olduğunu iddia ettiği adam belki de sapıktır ve onunla sapık ilişkiler içinde olabilir fakat bilmeli ki birinin sapık olması o camiayı tamamen sapık yapmaz.

Millet nasıl ona bakarak bütün sanat camiasına ahlaksız demiyor ise ve bu işlerin bireysel olduğunu düşünüyorsa o da bunları öğrenmeli.


Millet nasıl CHP genel başkanının kaseti çıkınca bunu camiaya mal etmediyse onlarda etmemeli. Örnekler daha da çoğaltılabilir.

Dediğim gibi bu kadın bu lafları edecek kadar salak biri değilse ki öyle olduğunu sanmıyorum bunda mutlaka başka bir maksat olabilir. Bunu ona söyleten bir güç olmalı ki böyle haddini aşabiliyor.

Toplumun sinir uçlarıyla oynayıp milleti germeye kimsenin hakkı yok. Bu uyarımız tepeden tırnağa herkes için geçerli. Memleketin bunca sorunu varken enerjimizin böyle şeylere harcanması olur mu?

Herkes herkesin inandığı değerlere ve kutsalına saygılı olmak zorunda. Aksi taktirde kaos olur ve huzur bozulur. Özellikle toplumun önünde olanlar iki düşünüp bir konuşmalı ya da ne konuşacağını bilemiyorsa sadece türküsünü çığırmalı ya da güne konu kadın gibi vücudunu sergileyerek para kazanıyorsa onu yapmalı.

Birinin Bakara makara deyip ayetle alay etmesine tepki göstermemek de ahlaki değil bu kadının bir camiaya sapık demesine karşı çıkmamak da ahlaki değil. Bu sizden bu bizden diye ahlaksızlığı sınıflamak ya da taraf olmak ahlaksızlığın ta kendisidir.

Bakara makara demek ahlaksızlıktır fakat buna sığınarak bir camiaya sapık diyen kadını savunmaya kalkmakta gayri ahlakiliktir. Kaldı ki ikisi farklıdır sapla samanı karıştırmamak gerekir.

Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Herkes herkese tahammül edebilmeli ve hoşgörülü olmalı. %99’unun Müslüman olduğu bir ülkede%99 Ateistlere hakaret etmiyor. %1 ise %99’un inandığı değerlere sürekli hakaret ediyor. Bu olacak iş değil. Bu akıl alır gibi değil.

Bu durum düşündüğümüzden farklı bir şey olabilir. Bunun altında başka amaçlar olabilir. Böyleyse bu iş mutlaka aydınlatılmalı. Ne mi olabilir? Geçmişte olanları hatırlamak yeterli gelecektir.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar