Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

CANIM DAYIM VİZYONA GİRDİ!

Çekimleri Samsun, Çarşamba ve Ayvacık’ta yapılan Canım Dayım - Bize Bir Şans Verin  filmi 7 Ocak’ta 164 sinemada vizyona girdi. Samsun’da ise Bafra, Çarşamba, City Mall ve Piazza’da gösterime sunuldu.

Fuat Yılmaz çekimler başladığında film için “Özel bir proje, film yurt dışında 21 festivalde yarışacak,” diye açıklama yapmıştı.

Ben Samsun’u önemsiyorum. Samsun’da yapılan her şeyi önemsiyorum ve Samsunluların yaptığı her şeyi de önemsiyorum. Hele de bu ulusal ve uluslararası bir iş ise yapılanı daha çok önemsiyor onunla gurur duyuyorum. Neden mi? Çünkü Samsun şehrinin isminin geçmesine vesile oluyor, Samsun şehrinin ismini duyuruyor diye.

Senaryosunu ve yönetmenliğini Samsunlu Fuat Yılmaz’ın yaptığı ve Ayvacık merkezli çekilen Canım Dayım filmi de gurur duyduğum çalışmalardan birisi oldu.

Gönül isterdi ki Canım Dayım filmine Samsun şehri büyük ve görkemli bir gala yapsın ama maalesef büyükten geçtik küçük bir gala bile olmadı. Neden olmadı, filmin yapımcısının böyle bir talebi ya da çalışması oldu mu, oldu da bir karşılık bulamadı mı bilemiyoruz?

Ve fakat bildiğimiz bir şey var o da şehrin seçilmişlerinin ve atanmışlarının çok daha önemli işleri var! Muhalefetteki siyasi parti il başkanları gece gündüz partilerini iktidara taşımak için gayret ediyorlar. İktidar mensubu siyasi parti il başkanları da gece gündüz milletin derdini çözmeye ve Cumhur İttifakı’nın güzel hizmetlerinin sürmesi için iktidarda kalma çalışmaları yapıyorlar.

Belediye başkanları zaten 7/24 Milletin derdiyle dertlenip onlara hizmeti görev edinmişler. Bürokratlar ise işlerine öyle odaklanmışlar ki işlerinin dışında böyle “tali işleri!” gözleri görmüyor.

Bu manada Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı’ya haksızlık etmeyelim. Başkan Kalaycı olabildiğince destek vermiş ama Ayvacık Belediyesi’nin reklamını da yaptırmış.

Oysa bu filmin tanıtımı güzel yapılabilseydi Samsun’un saklı cenneti için güzel bir tanıtım unsuru olabilirdi. Bir bankın üzerinde yazan Samsun Büyükşehir Belediyesi yazısı festivallerde Samsun’un ismini duyurmak için bir fırsat değil midir?

Ayvacık Barajı ve şelaleleri, Çarşamba Köprüsü ve Tütün İskelesinin havadan yapılan çekimleri güzel bir görsel şölen olmuş. Bunu yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak sadece yapımcının ve yönetmenin çabasıyla olmamalıydı.

Filmin stüdyo çalışması NEVA yapımda yapılmış. Bu bile Samsun için bir gurur vesilesi olmalıdır. “Samsun nasıl bir şehir anlamakta güçlük çekiyoruz?” diyenlere “Samsun kendi içinde gurbeti yaşayan bir şehirdir!” diyoruz.

Film 7 Ocakta vizyona girdi. Şehrin dinamikleri tarafından ilgi görmese de Samsunluların ilgi göstereceğini düşünüyoruz ya da en azından ilgi duymaları gerekir diye düşünüyoruz. Umarız bu konuda bari hayal kırıklığı yaşamayız.

Filmden bahsedip büyüsünü bozmak istemiyorum ama finali beni bile şaşırttı. Beğeneceğinizi ve sahipleneceğinizi düşünüyorum.

Makale Yorumları

  • Özcan Yavuz11-01-2022 09:10

    Samsün hakkındaki düşünceleriniz için tebrik ediyorum

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar