Halis ÖZDEMİR

Halis ÖZDEMİR

Mail: [email protected]

COVID Aşısı Az Kalsın Usta Yazarı Hayattan Koparıyordu

Sevgili dostlarım, çarşamba günü sizlerin duaları isteyen mesajımı çocuklardan rica ederek yazdırmıştım. Beklenmedik bir zamanda acil olarak kalp rahatsızlığı ile ilgili hastaneye gidiş haberimi vermiştim. Fakat hastanede testlerden sonra hemen yoğun bakıma alınmam sebebiyle sizlerin onlarca aramalarına ve binlerce mesajlarınıza bu yüzden  cevap veremedim.

 

Allah hepinizden razı olsun. Dualarınız bereketi ile hamdolsun bugün öğleden sonra hastaneden taburcu edildim.

 

Allah sizleri ailenizi her türlü zorluktan, sıkıntıdan muhafaza eylesin.

Yaşadıklarımın özetini tecrübe olması umudu ile sizlere anlatmak isterim.

Öncelikle şimdiye kadar kalp dahil önemli hiçbir rahatsızlık yaşamadım hamdolsun.

Son olayın hikayesi çok ibretliktir!

Geçtiğimiz cuma günü cuma namazına hızlı adımlarla giderken göğüs kafesimde bir ağrı hissettim. Yavaşlayınca ağrı geçti. 

Ben bu durumu hiç önemsemedim!

Salı günü akşam Dr M Lütfi Hocaoğlu kardeşimizin tefsir derslerine katılmak için gittiğim yerde arabayı iki sokak ileriye park etmiştim. Orada da biraz hızlı adımlarla yürüdüm göğüs kafesimde gene ağrı oldu! Dr Lütfi Beye bu durumu anlattım. Lütfi Bey “Abi hemen çok acil anjiyo olman gerekir. Şikayetin çok önemli.” dedi. Sabah Lütfi Beyin çalıştığı hastaneye gittim kardiyolog muayenemi yaptı ve acil anjiyo dedi. Anjiyo sırasında durumun çok kritik olduğunu belirterek acil by-pass yapılmalı dedi. Ben doktora “Hocam cuma günü Karaman Üniversitesi’nde konferans vereceğim, cumartesi de Karaman Valiliği’nin toplantısında konuşma yapacağım. Konuşmamı yapıp ondan sonra ameliyat olsam olmaz mı?” dedim. Doktor “Hocam ne diyorsunuz? Siz bırakın konferansı evinize gidemezsiniz!” dedi. Aort damarım yüzde doksan dokuz tıkanmış! (Corona sonrası aşı!)

 

Böylece baş döndürücü trafik başladı hem muayene olduğum doktor hem de kime anjiyo CDsini göndermişsek hepsi by-pass dediler bu anlattıklarım dakikalar içinde olanlar. Sonra Bezmialem Üniversite Hastanesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’e CD ulaştırıldı. Sadece Ramazan Hoca “Ben ameliyatsız stent takarım.” demiş. “Ancak saat beşten önce hastaneye yatış yapması lazım. Sabah erkenden operasyona alırız.” Cevabını vermiş. Ama cümlenin sonunda buraya getirmeyecekseniz hasta acil olarak ameliyat olmalı demiş!

İşte tam bu sırada çocuklardan dostların duası için mesaj yazmalarını rica ettim. Ambulansla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne getirilerek yoğun bakıma alındım. Yoğun bakımda hemşireye tuvalete gitmek istediğimi söyleyince hemşire “Bu riski alamayız tuvalete oturur ama kalkamayabilirsiniz.” dedi! 

Durum gerçekten çok vahimdi!

Bu hikayemi sizlerle paylaşmamın sebebi her insanın her an yaşayabileceği bir durum olduğudur! 

Sağlık asla gözardı edilemez.

 

Bu vesileyle titizlikle uzun bir operasyonla beni bu zorlu süreçten güvenle geçiren Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve ekibine canı gönülden çok teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun.

 

Çok değerli dostlarım, sevgili kardeşlerim, komşu ve akrabalarım

İlgilerinizden dolayı hepinize gönülden teşekkür ederim.

 

Pek çok dostumuz destek olmak arzusunda olarak bana ulaşmaya çalıştılar. Hususen hepsine ayrıca şükranlarımı iletiyorum.

Sizlere sağlık afiyetler dilerim.

Allah’a emanet olunuz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar