Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

CÜBBELİ AHMET HOCA'NIN YENİ RETORİĞİ

Ahmet Mahmut Ünlü, nam-ı diğer Cübbeli Hoca’nın Haber Türk’te katıldığı programda; "Mustafa Kemal Atatürk, bu devletin kurucusu. Bunun aleyhine konuşulmaz, konuşmak caiz değil. Asla bunun aleyhine konuşulmaması gerekir" şeklindeki ifadesi, geçmişteki söylemleriyle taban tabana zıt söylemler ortaya koymaktadır.

 Erbakan Hocamız için de zaman zaman yanıltıcı cümleler sarf ederek farklı algı oluşturmaya çalışan Cübbeli Ahmet Hoca’nın Haber Türk’teki sözleri, geçmişte Erbakan Hocamızı suçlayıcı ifadeleri üzerine kendisine cevap olarak verdiğimiz metni aklımıza getirdi:

SAHİ CÜBBELİ HOCA’NIN GÖREVİ NE?

Geçmişte Fethullah Gülen’e karşı gerçek manada ‘dik duruş’ sergileyen Erbakan Hoca’nın bu tavrı, taraflı ve tarafsız herkesin ortak payda anlayışıyla takdire mazhar olurken, sözüm ona telejenik cübbeli hocanın Madison Avenue yöntemlerini kullanarak zihinlere egemen olma dürtüsüyle söylediği “ Erbakan olsaydı darbe gerçekleşirdi” ifadesi sadece bir laf-ı güzaftan ibarettir.

Cübbelinin, nezaket ve hoşgörüden uzak jargon ile siyasi bir iklim ve ‘al-ver ‘ mantığı ile belirli bir kesimin sözcülüğüne göre hareket ettiği gayet aşikârdır.

Pakistanlı sol tandanslı “ünlü” şair ve gazeteci Fayiz Ahmet Fayiz’in:
“Bak, gör demircinin işliğinde
Alevler çok sıcak, dövülen demir kıpkırmızı,
Kilitlerin ağzı açılmaya başladı,
Zincirin baklaları tek tek kopuyor, etrafa saçılıyor” dörtlüğü, Cübbeli Hoca’nın “kabak kemane” ile ‘zamane’ yaklaşımının sanki bir yansıması gibi.

Söz Fayız Ahmed Fayiz’den açılmışken, onun meşhur bir sözü tam da Cübbeli Ahmed’e göre söylenmiş sanki: “ Işığı söndürebilirler ama ayışığını köreltemezler.”

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar