Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

DAVA/ SİYASET/ POLİTİKA!

Siyaset ve politika içerisinde bulunan herkes bir davanın peşinde olduğunu ifade eder de  “Eylemlerim ile söylemlerime bir bakayım,” demez. “ Siyaset herkesin yapması gereken bir eylemdir,” diye söylense de aslında günümüzde herkes politikacı gibi davranır ve hiç kimse politikacı olduğunu kabul etmek istemez çünkü politika “çok yüzlülük” demektir. Kimse çok yüzlülüğü kendisine yakıştırmaz.

Her insanın bir davası, her insanın bir ideali, her insanın bir ülküsü olabilir. Kiminin davası kendine göre hak davadır, kiminin ki ise batıldır. Kimi davası uğrunda mücadele etmeyi cennetin anahtarı olarak görürken kimisi de seküler bakıp mücadelesine dünyevi anlamlar yükleyebilir.

Kimsenin tercihini sorgulama hakkını kendimizde görmeyiz fakat insanların eylemi ile söyleminin örtüşmesini arzu ederiz. Kimisi dava derken cennete gitmeyi hayal eder ama davası için maddi manevi hiçbir fedakarlık da bulunmaz. Kimisinin davası onlara göre batıldır ama onlar cennete gideceğine inanmadığı halde inandığı davası uğruna canını feda edebilir.

Şair demiş ya, “Dava diyorsunuz da dava ne beyler?/ Dava diyen insanlar bunu mu eyler?” diye. Evet bakıyoruz herkes ağzını açtığında davadan bahseder de yaptığı işlerin dava kelimesi ile aynı cümlede kullanılmaması gerektiğini idrak edemez.

Siyaset ve politikanın kendisine göre bir tanımı tabii ki var ama ben buna yeni ilaveler yaparak siyaset yapmayı düşünen gençlerin ufkunu açmayı  ve ya fikir jimnastiği yapmalarını sağlamaya çalışıyorum.

Siyaset, sadece ileriye bakarak insanların omuzuna basarak yükselme becerisi gösterebilenlerin başarıyla yaptığı bir meslek dalı olmuş gibidir.

Evet gençler, şayet siyaset yapmayı düşünüyorsanız birilerinin omzunuza basıp yükselmesi ve yükseldiği yerden size tepeden bakması ve sizi yok sayması yaşayabileceğiniz bir durumdur. Şayet bu durum sizi rahatsız edip hayal kırıklığına uğratacak ise siyaset yapmak için bir daha düşünün.

Genel merkezin ya da üstlerinizin size sormadan sizi görevden alması ya da sizin kötü olduğunu düşündüğünüz bir işi yapması ya da sizler ile istişare etmeden sizlere tepeden bir yönetici atanması karşılaşabileceğiniz bir durumdur. Şayet bu durum sizi rahatsız edip hayal kırıklığına uğratacak ise siyaset yapmak için bir daha düşünün.

“ Bu siyaseti biz yapmasak kim yapacak?” diye soruyorsanız tabii ki siz yapın ama bunları bilerek ve kabullenerek yapın ki hayal kırıklığı yaşamayın.

Son olarak şunu belirteyim sizler temiz duygular ile bir siyasi hareketin peşinden gidiyor olabilirsiniz fakat yukarıda aynı samimiyeti göremeyebilirsiniz. Siz, siz olun hiç kimseyi gözünüzde büyütmeyin ve sözünüzle  fazla yüceltmeyin. Ve siz, siz olun hiç kimse için ağır sözler söylemeyin.

Ve siz, siz olun bu gün eleştirdiklerinizle yarın aynı safta buluşma ihtimalinizi yok saymayın, ona göre köşeli ve keskin konuşmayın bir de kişilerden ziyade yaptıkları işleri ya da yapması gerekirken yapmadıklarını eleştirin ki yarın yüz yüze bakmak zorunda kalırsanız yüzünüz kızarmasın.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar