Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

DEMOKRASİ ANLAYIŞINIZ BATSIN!

Ülkemiz 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı için 2. Tur seçimine gitti. Biz bu yazıyı yazarken henüz seçim olmamış ama sizler okurken sonuç kesinleşmiş olacak. Tahminimize göre seçimler büyük bir fark ile Cumhur İttifakı lehine sonuçlanmış olacak.
Neden mi? Çünkü ilk turda alınan oylara bakılınca ve mecliste üstünlüğün Cumhur İttifakında oluşu, milletin topal ördek misali bir sonuca izin vermeyeceğini düşünüyoruz ve başka birçok sebep daha var ama onlara girmeyelim.


Türkiye’de demokrasi anlayışı tamamen ben merkezli bir hal aldı. Bizim ittifakı desteklerseniz iyisiniz, karşı ittifakı desteklerseniz ‘hain ve satılmışsınız!’ Hele de Cumhur İttifakına destek vermişseniz yaşama şansınız hiç yok. 
Masadan kalkınca Meral Akşener’in maruz kaldıkları ve Muharrem İnce’ye yapılanlar şimdi de Sinan Oğan’ın başına geldi. Maalesef insafsızca bir linç girişimi yaşanmakta. Milletin gönlüne giremeyenler rakiplerini adeta linç ederek bertaraf etme yolunu seçiyor.
Son hali iki örnek ile somutlaştıralım ve Ata İttifakının adayı Sinan Oğan ile Ata İttifakının büyük ortağı Zafer Partisinin Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın durumlarına bir bakalım.


Sinan Oğan seçim boyunca iki ittifakı da gerekçeleriyle eleştirdi ve milletten oy istedi. Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ ise iki tarafa da çok sert eleştiri yaptı fakat Kılıçdaroğlu’na yaptığı şu iki tanesi çok öne çıktı “Kılıçdaroğlu gelirse FETÖ gelir. Sayın Kılıçdaroğlu siz FETÖ ile oyun oynanmayacağını anlamadınız mı? Erdoğan FETÖ’ye güvendi meclis bombalandı. FETÖ dünyanın en büyük casusluk örgütü. Onlara nasıl güvenirsiniz?” ve “Kılıçdaroğlu kazanırsa HDP’nin desteğiyle kazanır. HDP ilk yerel seçimde Güneydoğu Anadolu da bütün belediyeleri alır, özerklik ister ve memleket karışır.” demişti.


Sinan Oğan iki aday ile de görüştü Cumhur İttifakından yana oldu ve “Mesele makam olsa Kılıçdaroğlu alasını karşılıyordu ama bizim derdimiz makam değil.” dedi.
Ümit Özdağ ise iki ittifak ile de görüşüp Millet İttifakının yanında yer aldı. Kendi ifadelerinden bakanlık sözü aldığı görülüyor. Oğan ve Özdağ’ın ilk turdaki eleştirilerine baktığımızda iki ittifaka da destek vermemesi bize göre daha mantıklıydı ama tercih onların.
Bu kararları almanın zor olduğunu düşünüyoruz. Olmak, olmamaktan daha zordu ve zoru yaptılar Oğan Cumhur İttifakına, Özdağ da millet ittifakına destek verdiğini açıkladı.
Oğan makam mevki istemediğini ve vatan için Cumhur İttifakını desteklediğini açıkladığı halde, Özdağ ise daha ağır eleştirdiği Millet İttifakını bakanlık sözü alarak desteklediğini ima ettiği halde Oğan ‘satılmış!’ Özdağ vatansever oldu. Millet İttifakı yandaşlarının Oğan’a yapmadığı kalmadı. Bu nasıl bir demokrasi anlayışı? Bizdensen iyisin karşıdaysan tu kaka!
Allah’tan millet feraset sahibi de gözü önünde olup biteni görüyor ve tercihini ona göre yapıyor. Erdoğan’ın seçileceğini düşünüyoruz ama kim seçilirse seçilsin artık memleketimiz huzura ersin. Siyasete hoşgörü gelsin. En azından tahammül edebilmeyi başarabilmeliyiz.


Siyasette ciddi bir temizliğe ve yenilenmeye gidilecektir. İki tarafta da karşı tarafa hoşgörülü ve saygılı insanlara ihtiyacımız var. Hadi bakalım hayırlısı olsun İnşallah.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar