Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

DEVLET BAKANI FEHİM ADAK'TAN TARİHİ CEVAP

DEVLET BAKANI FEHİM ADAK'TAN TARİHİ CEVAP

ABD’nin Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Robert E.Rubin’in daveti üzerine Ocak 1997’de Refahyol Hükümeti adına ABD’ye giden Devlet Bakanı Fehim Adak, Hazine Bakanı Robert E.Rubin ve Dışişleri Bakanı Prof.Dr. Madeleine Jana Korbel Albright ile yaptığı üçlü(trilateral) görüşme sırasında Refahyol’un ekonomik politikalarını kendilerine aktarma fırsatı buldu.

 

Bunun üzerine söz alan Dışişleri Bakanı Prof.Dr. Madeleine Jana Korbel Albright, ABD, Türkiye'nin İran'dan doğalgaz almasından büyük rahatsızlık duyduğunu ifade ederek bu konuda Devlet Bakanı Fehim Adak’ın görüşlerini sordu:

Devlet Bakanı Fehim Adak; “ Türkiye olarak bizler Rusya Federasyonu’ndan da doğal gaz alıyoruz. Onlarla da büyük ölçekte sorun yaşıyorsunuz, neden Rusya’dan satın aldığımız doğal gaz sizi rahatsız etmiyor da İran’dan satın aldığımız doğal gaz rahatsız ediyor. Bizler, sadece Türkiye’nin ekonomik çıkarlarına göre hareket ediyoruz. Uygun fiyatla bulabileceğimiz her yerden doğal gaz alabiliriz. İran’dan, Rusya’dan veya başka yerden de alabiliriz” cevabı üzerine ABD Dışişleri Bakanı Prof.Dr. Madeleine Jana Korbel Albright, Devlet Bakanı Fehim Adak’ın bu açıklaması üzerine söyleyecek başka söz bulamayıp, sadece ‘haklısınız’ demekle yetindi.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar