Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

DEVLETİMİZ ÇOK BÜYÜK!-1-

Evet devletimiz çok büyük bir devlet. Şimdi bu başlığı okuyanların bazıları yazıyı okumadan hükümeti kastettiğimi düşünerek muhalefet etmeye başlamıştır ama hiç önemli değil. Ben, iyi bir hizmet görür isem hükümeti övmekten de çekinecek değilim, eleştirirken çekinmediğim gibi ama buradaki kasıt hükümet değil devletin kendisidir.

 Büyük devlet dedik çünkü büyük devletler kendi sıkıntıdayken ve sıkıntılarına çare ararken aynı anda sıkıntıya düşmüş başka milletlere de yardım gönderir. Bu, büyük devlet olmanın gereğidir.

Dünya tarihinde böylesi görülmemiş virüs ile mücadele ettiğimiz bu süreçte bile bazı insanlar öyle muhalefet ediyor ki; insan, insanlığından utanıyor. Reisin gitmesi için “ ülkenin batması gerekir” dense bunun olması için dua edecek insanları görüyor ve üzülüyoruz.

Cumhurbaşkanımız bu süreçte paketler açıklayıp bazı vaatlerde bulunuyor. İki gün sonra yürürlüğe girecek vaatleri bile “yapması mümkün değil” deyip eleştirenlerin oldu ama bu vaatler gerçekleşince bu insanların yüzü bile kızarmıyor.

Bizim inancımız birisi faydalı bir şey söylediğinde “ İnşallah olur” diye temenni etmeyi gerektirir.  Öyle bir hale gelindi ki, insanlar herhangi bir işin gerçekleşmesi için dua etmeye bile çekinir oldu. Yani herhangi bir konuda dua edilse dua eden sanki bilime karşıymış gibi bir algı yürütülüyor

 Bazı insanlar çok alçakça paylaşımlar yapıyor onları kale bile almamak gerekir. Ama aklıselim diye düşündüğümüz bazı muhalifler bile öyle şeyler söylüyor ki, onları anlamakta güçlük çekiyoruz.

İnsan bir söz söylerken içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurmalıdır. Siyasi rakibinizi yenmeye çalışmak hakkınız olabilir ama şimdi yenme yenilme zamanı mı? Dün “ yok” diye eleştirdiğiniz bir şeyi yapılınca da “niye yapıldı” diye eleştirmek neyin nesi anlayamıyoruz.

 O kadar örnek var ki yazıp yazıyı uzatmayayım ama sadece  bir örnek verelim, ABD de görevli bir doktorumuzun Koronavirüs ile mücadele konusunda ülkemizi başarılı bulduğunu söyleyip övmesi bile malum çevreleri rahatsız etti. Ona bile tahammül gösteremiyorlar.  Onlara göre herkes her konuda ülkemizi yerin dibine sokmalıdır!

Bazı ekonomisi çok güçlü ülkelerin bu süreçte kaynak olarak ayırdıkları bütçeler ile ülkemizin ayırdığı bütçeyi kıyaslamak anlaşılır gibi değil. Beyler ülkemizin ihracatı nedir ki, ayırdığı bütçe ne olsun? Ülkemizin milli geliri nedir ki, ayırdığı bütçe ne olsun? Hepi topu maalesef ki bu işte.

Her devlet elinde  olanı ortaya koyuyor ve yaralarını sarmaya çalışıyor. Bizim elimizde kayda değer bir şey yoktu olan da  muhalefetin dediği  gibi “çarçur” edildi. Bu konuda muhalefet haklıdır ve bu eleştiri haklı bir eleştiridir. Böyle haklı eleştiri başımın üstündedir.

Evet beyler bayanlar, şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekmez mi? Yaklaşık 100 yıldır savaşmamış ülkemizin ihracatı bu mu olmalı? Bu konuda hemen Ak Partiyi suçlayacaklar olacak tabii ki ama o zamanda Ak Partiden önceki ihracat ve milli gelir neydi onu düşünmek gerekmez mi? şimdi de CHP’li abilerimiz “70 yıldır ülkeyi sağcılar yönetiyor” diye bir savunma yapacaklardır.

Devamı yarın inşallah...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar