Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

DODURGA SEÇİMLERİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ!

Temmuz ayının ilk haftası Çankırı’nın Dodurga ilçesinde seçim yapıldı. Seçimde geçerli 1125 oydan 979’unu alan Cumhur İttifakı Adayı başkanlık koltuğuna oturdu. Seçimi Cumhur İttifakının alması doğal bir sonuç fakat ezici bir çoğunlukla alışı irdelenmelidir. Kim tarafından mı? Tabii ki muhalefet tarafından irdelenmelidir ama onların öyle bir derdi olduğunu sanmıyorum.

Cumhuriyetin kurucusu Atatürk tarafından yüz yıl önce kurulmuş CHP’nin ve son dönemde yapılan kamuoyu araştırmalarına göre ana muhalefet olma yolunda emin adımlarla ilerleyen İYİ Parti’nin desteklediği DEVA Partisinin adayı ise 23 oy alabilmiş.

Bu oyu sadece Deva Partisinin adayı almış olsa normal karşılanabilirdi ama yukarda saydığım ve muhalefetin omurgasını oluşturan iki büyük partinin ve Deva Partisinin aldığı oy bu kadar az olunca bunun nedenlerini merak ediyorsunuz. Sahi siz etmiyor musunuz?

Daha dün kuruldu diyebileceğimiz Yeniden Refah Partisi tek başına 3 partinin aldığı oyun 2 mislinden bir fazlasını neden almış olabilir hiç düşündük mü?

Son yazımda da bahsetmeye çalışmıştım. Belki de seçmen muhalefetin bilinmez hallerinden hoşnut olmadığı için onlara oy vermiyordur.

Dodurga bildiğim bir yer değil. Arayıp fikir alabileceğim bir yer de değil ve hiç tanıdığım da yok. Acaba insanlar muhalefetin ortak adayına değil de yeni kurulan Yeniden Refah Partisini neden ikinci parti yapmıştır?

Ülkemizin sorunları belli. Sorunlar konusunda herkes ittifak içinde ve fakat çözüm yolları konusunda ortaya bir fikir koyan Yeniden Refah Partisi dışında belki de parti olmadığı için ikinci parti onlar olmuştur.

İktidarın, “Muhalefet boş, bunlardan bir şey olmaz, millet bunlara oy vermez,” rehavetinden kurtulması ve haklı eleştirileri dikkate alması gerekir.

Sayın Kılıçdaroğlu sadece “Ülke kötü yönetiliyor. Gitsinler,” diyor. Birde “Kavala ile Demirtaş’ı serbest bırakacağım,” diyor. Acaba millete sorsalar Demirtaş ile Kavala öncelikli dertleri arasında mıdır?

İşin bir de hukuki yönü var ki o daha da vahim. Demirtaş ve Kavala’nın mahkeme sonuçlarına müdahale edildiğini ve hukuk devletinde böyle bir şeyin kabul edilemeyeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu Kavala ile Demirtaş’ı serbest bıraktırırsa kendisi müdahale etmiş olmayacak mı?

Muhalefet ne yer, ne içer, ne düşünür bilemiyorum ama seçmen onlar gibi düşünmediği için hala millete ümit olamıyorlar. Halktan kopuk olunca halkın fikrine de yabancı kalıyorlar.

Memlekette başka dert yokmuş gibi iki günde bir Kavala ve Demirtaş’ı gündeme getirmek ne kadar doğru onu da Millet İttifakı cevaplamalı. Hani dese ki “Kavala ve Demirtaş’ın yeniden yargılanmasını sağlayacağız. Adil bir yargılama sonucu verilecek karara saygı duyacağız,” bunu anlayabiliriz.

Fakat terörden yargılanmış ve mahkum olmuş kişileri tekrar yargılamadan neden ve nasıl salacağını da açıklamalı bence. Burası muz cumhuriyet değil diye biliyoruz. Yoksa öyle değil mi?

Hülasa seçime şurada sayılı günler kala muhalefetin ortaya koyduğu kabul gören hiçbir şey yokken bir de erken seçim istiyorlar ya işte onu millet samimi bulmuyor. “Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler.” Fakat böyle giderse seçim sonuçları birileri için hüsran olacak gibi.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar