Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN İSRAFİL BAYRAKÇI REPLİKLERİ

ENGELSİZ BİR TÜRKİYE İÇİN İSRAFİL BAYRAKÇI REPLİKLERİ

İsrafil Bayrakçı Bey,1994 Mahalli Genel Seçimlerinde Erzurum Belediyesinin ve Türkiye’nin ilk görme engelli meclis üyesi olarak seçilen ve engelliler için tüm engellerin kalkmasına kendisini adamış değerli bir şahsiyettir. 1997 yılında Başbakanlık Engelliler İdaresi Başkanlığı’nın kurulmasında komisyon üyesi olarak büyük hizmetler yapan ve halen Anadolu Engelliler Birliği Genel Başkanlığını yürütmekte olan Sayın İsrafil Bayrakçı ile dönemin Başbakanı Süleyman Demirel arasında geçen ilginç ve düşündürücü diyalog;

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Erzurum’u ziyareti sırasında, İsrafil Bey, boş durmaz ve Demirel’e Erzurum’daki engelli vatandaşların sorunlarını bir bir dile getirip, kendisinden çözüm için gerekli adımların atılmasını önemle rica eder.

 

Demirel, görme engelli İsrafil Bey’in bitmek bilmeyen istekleri karşısında bunalır ve dayanamayıp, yüksek sesle kendisine dönerek; ‘Bak İsrafil Bey kardeşim, Eskişehir’de engelli vatandaşlarımız için büyük bir kompleks yaptık, o kompleksi gidip bizzat kendi gözlerinle görmeni tavsiye ederim” der. İsrafil Bey de “Efendim, benim görmem mümkün değil ki” der. ATV Ana Haber, akşam bülteninde “Demirel, Erzurum’da görme engelli bir vatandaşa; Eskişehir’de engelliler için yapılan kompleksi bizzat gidip gözleriyle görmesini istedi’ şeklinde sunmuştu.

 

Keza, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un engelli vatandaşlara yönelik, ‘2005 yılında çıkardığımız yasa ile biz engellileri insan yerine koyduk, adam yerine koyduk” sözleri üzerine. Bayrakçı, Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’a yönelik yaptığı basın toplantısında; “Bu kişi aslında bir düşünce engellisi” diyerek engelliler adına tepkisini ortaya koymuştu.

 

Sayın İsrafil Bayrakçı nezdinde tüm engelli kardeşlerimizin, “Dünya Engelliler Günü” nü tebrik eder, engelsiz bir yaşam dileriz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar