Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

ERHAN USTA VE YUNANİSTAN!

Erhan Usta Samsun’un yetiştirdiği nadir insanlardan ve siyasetçilerden birisidir. Kendisiyle bir hukukumuz olmadığı gibi oyumuzda nasip olmamıştır.

Erhan Usta’nın bizden farklı bir partide siyaset yapıyor oluşu bizim gözümüzde onu değersiz yapmaz. Bakıyorum da kendi partilileri Erhan Usta’ya adeta ateş püskürüyor! Neden mi? Hastalanan bir din adamı için “Ömrünü İslam’a adamış bir isim Mahmut Ustaosmanoğlu… Allah’tan acil şifalar dilerim…” diye bir twittir attı da ondan.

Aslında Sayın Usta insani ve İslami bir iş yaptı çünkü Sayın Usta bildiğimiz kadarıyla Türk ve Müslüman, bizim kültürümüz savaşta bile yaralıya dokunmayı uygun görmez, iyileştirir. İdam mahkumunu bile hasta ise iyileştirmeden idam etmeyi uygun görmez. Bırakında hasta birine geçmiş olsun diyebilelim.

Peki Sayın Usta’nın bulunduğu teşkilat ateist mi? Ya da din düşmanı mı ki, Sayın Usta böyle tepkiler alıyor? Yok hayır öyle değil, muhafazakar ve milliyetçi bir teşkilat olduklarını kendileri ifade ediyorlardı. Peki bu tepki neden oluyor? Birileri İYİ Parti için kuruluş gayesinden uzaklaştı diyerek partiden ayrılmıştı demek ki bu iddialar boş değilmiş.

Biz başka bir soru soralım. Bu teşkilat mensupları Atatürk düşmanlarına ya da Türkiye düşmanlarına böyle bir tepki neden vermiyor? Erhan Usta için “İYİ Partide ne işi var,” diye eleştirenler bence MHP’den nasıl koparıldığını hatırlayıp kendilerini sorgulasınlar.

YUNANİSTAN

Yunanistan tabiri caizse kaşınıyor ve ateşle oynuyor. Bu ateş tutuşursa sadece Yunanistan’ı yakmaz Türkiye’yi de yakar ve Türkiye ile birlikte birçok ülkeyi de yakar ama biz ülkemize bakalım.

Dün “Ukrayna’yı NATO’ya alacağız,” deyip ateşin içine atan, “Bunu savaş sebebi sayarım,” diyen Rusya’yı gaza getiren ve savaştıran güçler şimdi de Yunanistan Türkiye gerginliğiyle yine işbaşında.

Lozan ve Paris antlaşmalarına göre iç güvenliği hariç silahlandırılması yasak olan adalar ABD’nin desteğiyle silahlandırılıyor. Yani Yunanistan’a silah verip arkandayız diyenler yarın bize de gaz verip Yunanistan’a savaş açmamızı isterlerse şaşırmayız.

Konu farklı olsa da Ukrayna Rusya ile Yunanistan Türkiye aynı durumdadır. Ukrayna Rusya’nın itirazına rağmen NATO’ya girmek istedi ve yerle bir oldu. Yunanistan’da antlaşmaları hiçe sayarak adaları silahlandırıyor. Yarın Türkiye de haklı olarak Yunanistan’ı yerlebir edebilir mi? Edebilir ama biz yine de Allah muhafaza diyelim.

Türkiye zaten ekonomik olarak dibin dibinde ve PKK ve bilumum destekçileri ile bir mücadele veriyor. Birde Yunanistan ile savaşmayı kaldırabilir mi? Bize göre kaldıramaz. Benzer bir durum1853’de Osmanlı döneminde yaşanmıştı. Osmanlı, Fransa ve İngiltere’nin gazı ve desteğiyle Kırım için 1853’de Rusya ile savaştı.

İngiltere ve Fransa istediğini alırken bizim için sonuç çok kötü oldu. Çünkü paramız ve gücümüz yoktu ilk defa dış borç aldık hem de İngiltere’den. Bu savaş ve sonrası süreç koskoca cihan imparatorluğunun yıkılmasına kadar gitti. Hakkımızı arayalım, vatanımızı koruyalım fakat ülkemizi ateşlere atmayalım.

Adaların durumunun netleşeceği 1947’de Paris’te yapılan toplantıya davet edildiğimiz halde neden katılmadığımızın izahı da yapılmalıdır.

Bir de 80 darbesinden sonra Yunanistan’ın NATO’ya kabulüne onay verenlerin nelere sebep olduğunu da sorgulayalım. Konu uzun belki ilerde Paris konferansını bir yazı konusu yaparız.
Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz itidal ve sabır ile diplomasi ile haklarımızı korumalıyız.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar