Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

FERHAN ŞENSOY VE CİHAT TAMER!

Tiyatro ve sinema sanatçısı, yazar Çarşambalı Ferhan Şensoy geçen hafta hayatını kaybetti. Bizim kültürümüzde mevta ortadayken onun için iyi düşünmese bile kimse olumsuz bir şey konuşmaz. Bize göre bu güzel bir gelenektir.

Biz ölen Müslümanlar için “Allah rahmet eylesin,” ölen gayri Müslimler için ise “Toprağı bol olsun,”deriz.  Cenaze ortamı bunu gerektirir. Bizim inancımıza göre kimin nerede nasıl yatacağı, ışıkta mı yoksa karanlıkta mı kalacağı Yüce Yaradan’ın karar vereceği bir durumdur.

...Ve fakat Ferhan Şensoy’un cenaze töreninde tiyatro sanatçısı Cihat Tamer, yapılmaması gereken çok gereksiz bir konuşma yaptı. Ferhan Şensoy her kesimden insanların izlediği, beğendiği bir sanatçıydı. Bu konuşmanın Ferhan Şensoy’a ne faydası oldu? Belki de zararı bile oldu. Cihat Tamer yüzünden sevenleri dua etmekten vazgeçti.

“70 Senedir bu ülkeyi din bağımlısı hükümetler yönetiyor. Ama ona rağmen 70 Senedir inadına tiyatro yapıyoruz biz. Ferhan'da inadına tiyatro yaptı hep. Şimdi o Rasim’ine kavuştu. Münir Abisi, Erol Abisi, Levent hep birlikte orada bir meyhanede kafayı çekiyorlar. Unutulmayacaksın Ferhan,” dedi Cihat Tamer.

Öbür tarafta kafayı çekebilirler mi ya da ne yaparlar bilemiyoruz ama yine söylüyorum bu konuşma çok gereksiz bir konuşmaydı ve yeri de değildi.

Şimdi Sayın Tamer’e soralım siz din bağımlısı dediğiniz hükümetler döneminde tiyatro yaptınız da ne gibi engellerle karşılaştınız?

70 sene önceki size göre sol hükümetler dönemindeki Sebahattin Ali gibi cezaevi cezaevi sürülüp kafanız ezilerek öldürüldünüz mü?

Hayatınız Nazım Hikmet gibi cezaevlerinde mi geçti? Ne yapamadınız? Levent Kırca yıllarca sağ hükümetlere gayet güzel ‘giydirmedi mi?’

Erbakan, Demirel, Özal ve Çiller sizlerin ağır eleştirilere maruz kaldığı halde size ne yaptılar?

Ferhan Şensoy onca tiyatro oyununu, dizileri ve filmleri sizin ifadenizle din bağımlısı sağcı hükümetler döneminde çekmedi mi?

Sayın Tamer kininiz sizin gözlerinizi kör etmiş. Kininizde boğuluyorsunuz. Oysa sanatçı hoşgörülü olmak, her fikre ve her inanca saygı göstermese bile tahammül etmek durumunda değil midir?

Sizin kendi kininizi ve nefretinizi Ferhan Şensoy’un cenazesini kullanarak topluma aktarmaya çalışmanız hiç yakışık almadı.

Her şey toplumun gözü önünde cereyan ediyor. Bugün memleket birçok konuda sıkıntı çekiyorsa bunun temelleri 1945 sonrası CHP döneminde yapılan yanlış adımlar yüzünden değil mi?

Bunlar ney mi? Bir kaçını şöyle özetleyelim. ABD’ye yaranmak için yurt dışına satışı engellenen, gömülen uçaklar, kapatılan uçak fabrikaları, patlatılan silah fabrikası... ABD’ye teslim edilen eğitim sistemi ve savaşlardan kalma kokmuş süt tozuna mahkum edilen çocuklarımız.

Bu ülke hepimizin ülkesi. Sağcısıyla solcusuyla hepimizin ülkesi. Müslümanıyla, Gayrimüslimiyle burayı vatan bilen herkesin ülkesi. Ama vatan hainlerinin değil.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar