Sakine Aydın

Sakine Aydın

Mail: [email protected]

FURKAN VAKFI VE ALPARSLAN KUYTUL GERÇEKLERİ

Son dönemde özellikle sosyal medyada adını sıkça duyduğumuz Furkan vakfı ve Alparslan Kuytul hoca kimdir ? Amacı nedir ?  Ne istiyor bu insanlar ? 


            Alparslan Kuytul 1965 yılında Adana'nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi.1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi İslâm Hukuku bölümünde okudu. El-Ezher Üniversitesi'nde okuduğu yıllarda Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfını kurmuştur. Alparslan Kuytul'un İnternet üzerinden yayın yapan, kendisine ait Furkan Tv adında bir kanalı vardır. Ayrıca 2011 yılından beri Furkan Nesli dergisinin başyazarlığını yapmaktadır.


      Peki Alparslan Kuytul ne istiyor ? .


       2018 yılında Adana’da ikamet ettiğim için, bir vakıf gönüllüsü kardeşim sayesinde vakfı tanımak nasip oldu . Mikrofonun başında bir adam bazen duygusal çoğu kez bağıra bağıra heyecanlı bir şekilde bir şeyler anlatıyor . Sanki büyük bir derdi var ve o derdine bir çare ararcasına konuşuyor . TEVHİD diyor ama sadece dil ile demiyor . Tevhidin ne olduğunu öğreniyorum ilk defa belki de .. ALLAH cc karışır diyor , bütün hayatınıza , din ve devlet işi ayrı olur mu ? diyor . Bu din hakim olmak için geldi diyor . ALLAH cc’ın dünyasında ALLAH cc ‘ın dediği olmalı diyor. ALLAH cc mı bilir ? İnsanlar mı bilir? diyor. İslam medeniyeti diyor. İlk uyarıları alıyorum tabi çevremden, bak bunlar çok radikaller , bunun ne videoları var bir bilsen diyorlar. - Tamam diyorum , ben normal videoları dinliyorum zaten , sizde iddiada bulunduğunuz videoları gönderin tek taraflı değerlendirmeyeyim . 5 yıl oldu ben hala o kişilerin söyledikleri iddiaları ispat etmelerini bekliyorum.


*Haksızlıkları dile getiriyor, 


*Kimsenin kulu olmayın , ilim alın diyor.


      Sonrası vakıfa gitmek o atmosferi yaşamak ,oradaki samimiyeti kardeşliği iliklerine kadar hissetmek nasip oluyor.


       Tam yeni yeni tanımaya başladığım bu dönemde ; 30 Ocak 2018'de Alparslan Kuytul  hoca gözaltına alınıyor. Emnyetin önünde kadın erkek demeden bir haber bekliyor sevenler ve talebeleri . ilk orada tanışıyorum Semra Kuytul hocahanım ile , hani derler ya Aslanın dişiside aslandır diye ilk izlenimim bu oluyor .  8 Şubat 2018'de tutuklanan Alparslan hoca  5 Aralık 2019'da tahliye ediliyor. Yargılandığı davada üç yıl sonra karar çıkıyor ve 3 Kasım 2020 tarihinde beraat ediyor . Bu süreç öyle kolay değil tabiki ; sevenleri ve talebeleri hiçbir zaman hocalarını yalnız bırakmıyorlar . Hani bizim meşhur bir kıssamız vardır dinleyince hepimizin üzüldüğü “ bu çeşmeden Müslümanların su içmesi yasak “ olan , bu kıssa bu camia için geçerli değil . Hangisinin başına bir şey gelse hocası ile talebesi ile birbirlerinin haklarını sonuna kadar arıyorlar ve birbirlerini bırakmıyorlar.


       Sosyal medyada’da gördüğünüz üzere toplantı , konferans gibi bir çok konuda islami faaliyetler birileri tarafından engellenmek isteniyor . Bu engellemeleri iftiralar , yalanlar ile şekillendirmeye çalışarak Alparslan Kuytul hoca’ya ve Furkan vakfına kumpas yapılmaya çalışılıyor . Alparslan hocamızın da deyimi ile Siyah gözlüklülerin bütün pislikleri islam’a düşmanlıkları gün gibi meydana çıkıyor . Arkasında ALLAH cc olanın karşısında kimin olduğunun önemi yoktur düsturu ile Öncü nesle liderlik yapan Alparslan Kuytul ve Furkan vakfı gönüllülerinin haklılıkları toplumun gözünde ortaya çıkıyor . Bu sebep ile bir çok insan vakfı tanımak istiyor . Bir çok insan yanlış yönlendirdiğini , doğruları sonradan öğrendiğini belirterek helallik istiyor.

 
      En son geçen hafta sonu ziyaretimden bahsetmek istiyorum;

 
Bu gidişimde bir kez daha çok büyük bir emeğe , çok büyük fedakarlıklara , samimi bir kardeşliğe şahit oldum . Alparslan Kuytul hocaefendi ve Semra hocahanım bu ülkede bir neslin ahlaklı , imanlı olması için hiç bir karşılık beklemeden konferaslar , programlar düzenliyorlar . Bu ülke için çok büyük iki değer olan bu fedakar , cefakar insanlara kendi adıma teşekkürü borç biliyorum.


        Bugün gelinen noktada sanki Müslümanlar azınlıkmış , korkakmış gibi lanse edilmeye çalışılıyor . Oysa ki ; Müslüman ALLAH cc tan başka kimseden korkmayan , hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeyendir . Bugün gerek eğitim sisteminde, gerekse toplumda ,İslam düzgün anlatılmamaktadır . Toplumun cinnetin eşiğine gelişi , ekonomik çöküş, bunca haksızlık ve zulümlerin olması insanların vahiyden uzaklaşması sebebi iledir.


          Biz ne zaman özümüze dönersek ; İslam Medeniyetini inşa edersek toplum ve insanlık o zaman kurtulmuş olacaktır.


     Alparslan Kuytul hocanın youtube’da kendi sayfaları var . Tefsir dersleri , soru cevap , islamda aile, güncel konular  vb. bir çok videosu vardır.

 
    *Alparslan Kuytul hocayı ve Furkan vakfını başkalarından değil , Kendilerinden dinlemenizi tanımanızı tavsiye ederim . Gerçekleri öğrenebileceğiniz tek yer bu camianın bir bardak çayını içmeye gitmenizle başlayacaktır . Sizi aileden biri gibi karşılayacak, size kapılarını sonuna kadar açacak , hayatları sade ve şeffaf , güzel yürekler bulacaksınız . 

#sakineninkalemi

Makale Yorumları

  • Aynur18-03-2022 07:07

    Kardeşim o kadar güzel anlatmışsın ki sanki ben de gitmiş, görmüş, tanımış gibi hissettim ,

  • Ayşe Çelikten18-03-2022 00:25

    Çok güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık Allah razı olsun canım

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar