Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

HEP SAMSUN PİLOT İL HEP SAMSUNLUYA CEZA!

Nasıl bir bahtı var Samsunlunun? Yönetimi Samsunlulara bırakılmayacak kadar önemsenen bir şehir Samsun! Her deneme Samsun’da yapılır. Her pilot uygulama Samsun’da başlar. Diyebilirsiniz ki, “Bunun neresi kötü? Ne güzel işte bütün yenilikler Samsun’dan başlıyor!”

Pilot il olmanın bazen avantajları olabilir ama Samsunluya genelde hep ceremesini çekmek düşüyor. Yıllar önce Maliye Bakanlığı yeni müfettiş alımı yapmış bunları yetiştirmek için Samsun’a göndermişti ve tabii ki cirosu belli bir rakamın üzerinde olan bütün defterler incelemeye alındı. Sonrasını siz düşünün…

Bazı işletmelerin bu incelemelerden bıkarak Samsun’dan gittiğinden bahsedilmişti. Mesela Trafik Polisi Türkiye’de Samsun’daki kadar hiçbir yerde çalışmıyor. Şehrin giriş çıkışlarında çok sıkı aramalar oluyor. Bazen bundan dolayı trafikte uzun kuyrukların oluştuğuna şahit oluyoruz. Keza Samsun ili sınırları içindeki kadar hiçbir yerde radar uygulamasının olmadığından bahsediliyor.

ASELSAN’ın Akıllı Trafik Uygulaması da Samsun’da faaliyete geçiriliyor. Daha önce bu konu ile ilgili görüşlerimi yazmış “Biraz sabırlı olalım sonuçları bir görelim,” demiştim.

Bazıları bu uygulamayı çok eleştirip şimdiden çöp muamelesi yapsa da ben uygulamadan ümitliyim fakat benimde rahatsız olduğum 14 noktaya koyulacağı söylenen hız takip sistemi. Yani her şey kabul ama bu hız sınırları güncellenmezse bu sistem çok canımızı yakacak çok.

Zaten Samsun’un Trafik Polisi Allah için gece gündüz adeta 7/24 denetim ve ceza yağdırıyor. Bu sıkılığı İl Emniyet Müdürlüğü mü istiyor, Bakanlık mı istiyor veya Valilik mi bilemiyorum ama yol çalışmaları yüzünden zaten milletin canı burnunda biraz hoşgörülü olmakta fayda var.

Atakum Ömürevleri bölgesinde sahile inen yol eskiden gidiş gelişti. Şimdi durum değişmiş ve sadece sahilden Atatürk Bulvarına çıkış olarak kullanılıyor fakat tabela koyulsa bile insanlar alışkanlıktan tabelaya dikkat etmeden sahile iniş yapabiliyor. Bir video izledim videoda Polis her zamanki gibi görev başında ve o yoldan giren herkese ters yön cezasını yapıştırıyor. Az önce de dediğim gibi millet zaten canından bezmiş birde bundan dolayı ceza yiyince hep isyan ediyor ve bunu sosyal medyadan paylaşıp ilgililerine sevgilerini gönderiyor!

Tabii ki herkes kurala uymalı bunda hem fikiriz fakat daha önce farklı yönde kullanılan yollarda insanların alışkanlığı sonucu kullandığı göz önünde bulundurularak hiç olmazsa değişikliğe uğrayan yollarda biraz toleranslı olunmalı diye düşünüyoruz. Bilmem ki biz mi yanlış düşünüyoruz?

Ama trafik cezaları ile devlet bu işten para kazanmayı hedefliyorsa bizde taktik verelim kamu daha fazla kazansın fakat sanırım Trafik Polisinin birincil görevi trafiğin ahengini sağlamak olmalı, ceza kesmek değil. Yoksa yanılıyor muyum?

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar