Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

HER YERDE SAVAŞA HAYIR

Komşumuz Rusya yine komşumuz Ukrayna’yı işgal ediyor. Hikaye bilindik hikaye; birileri birilerine gaz veriyor birileri de arsızlık yapıp işgale kalkıyor. Yani göz göre göre gelen bir işgal. Onlar için çocuklar ölmüş kadınlar ölmüş yuvalar yıkılmış önemli değil kionlar için varsa yoksa dünya düzenleri sürsün ve onlar sırça köşklerinde para kazanmaya ve dünyanın kanını emmeye devam etsinler. 

Ülkem insanının bazılarını anlamakta güçlük çekiyorum. İnsan biraz vicdan sahibi olur. İnsan Rus yanlısı olabilir, insan ABD’nin Rusya’yı turuncu devrimlerle çevrelemesine karşı çıkıyor da olabilir ki buna bende karşıyımfakat ne olursa olsun çocukların ölmesine, evlerinin yıkılıp perişan olmalarına gönül razı olur mu? Biraz vicdanı olanın rızası olamaz.

Bazılarına bakıyorum ya Amerikancı ya da Rusçu bakış açısıyla durum değerlendirmesi yapıyorlar.Oysaki insan hem Rusya’ya karşı hem de ABD’ye karşı olabilir. İllaki birine taraf olunacak diye bir şey yok ikisine de karşı olunabilir. 

Ya da tam tersi Rusya’ya da ABD’ye de hak verebilir buna yapılan işlere bakarak taraf olursunuz her koşulda değil. Mesela Rusya,Ermenistan yönetimi Batı yanlısı diye onlara hadlerini bildirmek için bizlere yol verdi de Karabağ topraklarını kurtardık. Burada Rusya’nın tavrı işimize geldi ama işimize geldi diye Rusçu olmadık.

ABD’nin Rusya’yı çevrelemesine karşıyım ama Rusçu değilim ve Rusya’nın Kırım’la başlayan işgaline de karşıyım ama ABD’ci de değilim. ABD’nin sanki çok masummuş gibi Rusya’yı işgalcilikle suçlaması göz boyamadan ibarettir.

 Gerçi ABD bu kıyımları işgal diye değil sözde demokrasi götürüyorum diye yaptığı için onun yıktığı yerlerin, öldürdüğü insanların bazılarının gözünde bir hükmü olmuyor! Birde ABD genelde İslam coğrafyasında kan döktüğü için Batı zihniyetinin ve içimizdeki Batı hayranlarının pek sesi çıkmıyor. 

“Ukrayna’dakilerin canı canda İslam coğrafyasındakilerin canı can değil mi?” diye sorup “İki Hristiyan devlet birbirini kırıyor” diye tabiri caizse zil takıp oynayanlar var. Evet İslam coğrafyasında yıllardır akan masum kanıdır ama Ukrayna’da akan da masum kanı. İnanın hiçbir yerde suçlunun kanı akmaz hep masumların kanı akar. Biraz vicdanı olan insan amasız, fakatsız savaşa karşı çıkar ve hiçbir yerde insan ölmesine sevinemez.

Türkiye şuana kadar Ukrayna’ya hak vermekle birlikte iki tarafa da mesafesini korudu. Bazıları bize gaz verip Rusya’yla savaşa sokmaya çalışsa da biz iki tarafı da sükunete davet ediyoruz. Bu zalim ve azgın gürüha gücümüz yetmiyor ki engelleyelim. Elimizden sadece dua geliyor. Allah (CC) yeryüzündeki bütün masum ve mazlumlara yardım etsin. Zalimleri de kahretsin inşallah.

 

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar