Murat MARAP

Murat MARAP

Mail: [email protected]

İKİNCİ KIRK YILDA FATİH ERBAKAN

İKİNCİ KIRK YILDA FATİH ERBAKAN

"Mili Görüş'ün İkici kırk yılı" sloganı ile yola çıktı.

 

Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocan'ın vefatının ardından Erbakan Vakfı'nı kurmasının ardından bundan tam 2 yıl önce kendi partisini kurdu.

 

İki yıl içinde Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanmasını yaptı. Ve tüm teşkilat mensupları iktidar partisinden daha da çok sahada arı gibi çalıştı.

 

Kimden mi bahsediyoruz? Tabi ki Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'dan...

 

Fatih Erbakan bundan tam 7 yıl önce Erbakan Vakfı'nı kurmuş ve vakıf olarak tüm Türkiye'de teşkilatlanmıştı. O'nun için partileşmek ya da parti kurmak artık zor değildi. Çünkü elinde Vakıf'tan dolayı bir güçlü teşkilat yapısı vardı. Ve nihayet bundan tam 2 yıl önce 23 Kasım 2018'de Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma namazının ardından partisinin kurulduğunu açıkladı.

 

Yeni bir ses ve yeni bir hava kattı siyasete Yeniden Refah Partisi. Kurulduğu andan şu ana kadar takip ettiğimde asla yıkıcı değil yapıcı bir dil kullandı. Hatta iktidar partisi olan Ak Parti'yi dahi eleştirirken bile hükûmetin doğru yaptıklarını alkışladı, yanlış yaptıklarını da doğruları göstererek eleştirdi.

 

Aslına bakarsak son zamanlarda kirlenen siyaset diline yeni bir tat getirdi Fatih Erbakan. Kurulduğunu açıkladığı gün "Doğruları desteklemeye yanlışları da doğruları göstererek eleştirmeye geldiklerini" ifade etmişti. Ve gerçekten de o günden bu yana aynı çizgiden gitti. Bu zamana kadar da iktidar partisi dahil hiç bir siyasi parti hakkında olumsuz bir şey demedi.

 

Kolay değildi, sıfırdan bir parti kurup tüm Türkiye'de teşkilatlanmak. Kurulduğu birinci yıl içerisinde seçime girme hakkını kazanan Fatih Erbakan ikinci yılında ise tüm Türkiye'de teşkilatlarını kurunca artık yerinde hiç duramadı ve bugünde hala Türkiye'yi köşe bucak geziyor.

                     

Hani bir söz vardır ya "Evlat babanın sırrıdır" diye. Sanırım bu sözün doğruluğunu Fatih Erbakan'da görüyoruz. Kendisi de rahmetli babası Erbakan hoca gibi dünya görüşü ayrımı yapmadan herkesi kucaklamaya çalışıyor.

 

Ankara Arena Spor Salonu'nda Cumhuriyet tarihinin en yoğun (yaklaşık 45 bin kişi) katılımıyla birinci büyük kongresini yaptı. Özellikle merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın ardından büyük bir özlemin var olduğu aşikardı. Öyle ki kongre salonunda adım atacak yer yoktu ve salonun dışarısı ise tıklım tıklım doluydu.

 

Bu zaman içerisinde üye sayısını 100 bini geçen Yeniden Refah Partisi belki seçim anketlerinde görünmüyor ama şunu iyi bilmek lazım ki, bugün bir seçim olsa kimsenin beklemediği kadar oy alıp sürprizler yapacaktır. Bekleyip göreceğiz ve zaman her şeyi daha net gösterecek.

 

Selam ve dua ile...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar