Adnan ÖZ

Adnan ÖZ

Mail: [email protected]

İLKADIM BELEDİYESİ KİTAP FUARI

Bulvar AVM’nin katkılarıyla ve İlkadım Belediyesi'nin organizasyonuyla Bulvar AVM’nin avlusunda kurulan çadırlarda düzenlenen kitap fuarı 3-12 Haziran arasında gerçekleştirildi. 

 

Açılış konuşmasında İlkadım Belediye Başkanı Sayın Necattin Demirtaş “Kitap insana yapılan bir yatırımdır. Okumak, bilgi sahibi olmak ve keşfetmek çok önemlidir,” dedi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Adnan İpekdal ise konuşmasında “Kitaplar yalnızların en sadık dostudur. Buradan en az birer dost edinerek ayrılmanızı tavsiye ediyorum,” dedi.

 

İlki düzenlenen İlkadım Belediyesi Kitap Fuarı ufak tefek aksaklıklarla birlikte 10 gün sürdü fakat beni üzen Bulvar AVM’nin kolay ulaşılabilir bir yerde olduğu halde vatandaşların fuara çok fazla ya da başka bir deyişle gerekli ilgiyi göstermemesiydi.

 

Bunda ülkemizin ekonomisinin etkisini de yabana atmamak gerekir fakat yine de daha yoğun katılım olmalıydı.

 

Ve fakat fuara ilgi az olmasına rağmen bazı önemli yazarlara ilgi büyüktü. Gözlemlediğim kadarıyla sadece isim yapmış yazarlar okuyucusunu fuar alanına çekebiliyor.

 

Aynı durumu 12 Haziran’da katıldığım Tokat Belediyesi Kitap Fuarı'nda da gözlemledim ama orada durum biraz farklıymış. Şöyle ki son kararnameyle giden Tokat Valisi daha önce çok kitap alıp Tokat’ta dağıttığı için kitaba bir doygunluk var dediler.

 

Orada da aynı durum oldu ve önemli bir yazar geldi fuar alanı birden kalabalıklaştı. Bunu neden mi yazıyorum? Bundan sonra fuar organizasyonu yapacak olanlar için fikir verir diye yazıyorum.

 

İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Şerif Mırık Bey'in gayretleriyle organize edilen ve geleneksel hale getirilen 3. Cemal Safi Şiir yarışmasında dereceye girenlerde 11 Haziran akşamı ödüllerini aldı.

 

Daha önce dereceye girmiş şairler ve Cemal Safi’nin ailesininde katıldığı programda şiire ve türküye doyduk. Yoğun yağan yağmur dinleyicilerin açıkta kalanlarının ayrılmasına sebebiyet verse de kalabilenler için güzel bir program oldu.

 

Eksiğiyle gediğiyle İlkadım Kitap Fuarını organize eden başta İlkadım Belediyesi Kültür Müdürü Sayın Safa Çelebi ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Umarız ikincisi daha güzel ve daha başarılı olur. Bir işin yapılması önemlidir. Eksik yapılması hiç yapılmamasından iyidir. Eleştiriler mutlaka olacaktır fakat yapılan hatalardan ders çıkarmayı becerebilirsek tecrübemiz artmış olacak ve daha iyi organizasyonlar yapabiliyor olacağız. Bilin ki bu işler böyle oluyor.

 

Samsunlu yazarlar için ayrılan stant fuar alanının en güzel yeriydi. Fuar boyunca birer gün de olsa Samsunlu yazarlar okuyucularıyla buluşma imkanı buldu. Ayrıca en güzel yeri vermeyi kim düşündüyse ona da Samsunlu yazarlar adına teşekkür ederiz.

 

Yazmak ham arazide yol açmak gibidir. Yazmak fikir üretmektir. Yazmak geçmiş ile geleceğe köprü olmaktır. Yazmak tarihe not düşmektir. Yazmak geleceğe ışık tutmaktır. Yazarların kıymetinin bilindiği günlerin gelmesi dileğiyle…

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar