Doğan BEKİN

Doğan BEKİN

Mail: [email protected]

"İNSANDAKİ EN YÜCE ERDEM SADAKATTİR."

Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren ve sözde konsey üyeleri 12 Eylül 1980 tarihinde yönetime el koyarak  tüm siyasi partilerin liderleri ile birlikte MSP Genel Başkanı Prof.Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ve parti idare heyetini  de derdest etmişti. 

Söz konusu 12 Eylül askeri darbesinden  bir hafta önce Konya'da Büyük Kudüs Mitingi düzenlenmiş ve on binlerce kişi Erbakan Hocamıza olan bağlılıklarını ortaya koymuştu.
 
Ne yazık ki,  Erbakan Hocamız ve MSP yöneticilerin Mamak'taki duruşmalarına girebilmek için nizamiye kapısında saatlerce beklerken gözümüz hep Konya Mitingindeki o mahşeri kalabalığı oluşturan insan selini aradı aradı durdu. Ama nafile, o kalabalıktan geriye hiç bir eser kalmamıştı.

Sonuç olarak çok ilginçtir ki, Erbakan Hocamıza bu tarihi mahkeme duruşmaları sırasında sahip çıkan ,Kudüs'ü kurtarmak adına Konya'da bir araya gelen o mahşeri kalabalık  değil, Kenan Evren'in büyük titizlikle seçip mahkemede görevlendirdiği bir avuç  hakimin, Erbakan Hocamızın Mamak Duruşma Salonunda ortaya koyduğu iradî duruş ve davasına olan samimiyeti ve hiç çekinmeden duruşma  aralarında savunma yaptığı alanda seccadesini sererek Allah'a sığınması ve o ibretlik dolu yağma olayına bizzat tanık olmaları sonucu Milli Görüş çizgisine gelmeleri ve Kenan Evren'e rağmen korkusuzca berat kararını vermeleri önemli rol oynamıştı.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar